Telethon 2019, Νικητής η ανθρωπιά για μια ακόμη χρονιά!

Τα ανεξάντλητα αποθέματα αγάπης έδειξε για μια ακόμη φορά  η κοινωνία της Κύπρου, η οποία στήριξε έμπρακτα τις εκδηλώσεις του Telethon, μέσω του οποίου βοηθούνται εκατοντάδες συνάνθρωποί μας του Συνδέσμου Μυοπαθών. Οι δύο κορυφαίες εκδηλώσεις του Telethon (ο Τηλεμαραθώνιος και η συναυλία στο Προεδρικό Μέγαρο) στέφθηκαν με εξαιρετική επιτυχία.
Κατά τη διάρκεια του τηλεμαραθώνιου, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την τηλεόραση του Sigma το Σάββατο 22 Ιουνίου με οικοδέσποινα την Άντρη Καραντώνη, νιώσαμε να μας ζεσταίνει μια τεράστια αγκαλιά.  To είδαμε στα μάτια της Γεωργίας που πλημύριζαν από χαρά, ευγνωμοσύνη και συγκίνηση.  Το ακούσαμε στους επίμονους και ασταμάτητους χτύπους των τηλεφώνων για μια εισφορά.  Η ανταπόκριση του κόσμου αλλά και οι ευχές του ήταν κάτι που μας συγκίνησε ιδιαίτερα. Tο TELETHON ήταν χαρούμενο, γιατί θα είναι και φέτος ικανό να προσφέρει στους συνανθρώπους μας μια καλύτερη καθημερινότητα και κυρίως να προφέρει την ελπίδα σε όλους μας πως μια μέρα θα έχουμε μια θεραπεία για κάθε ασθένεια. 
Αυτή η αγκαλιά ήταν δική σας.  Ήταν τόσο ανθρώπινη και γενναιόδωρη που μας άφησε σχεδόν άναυδους.  Ο φετινός Τηλεμαραθώνιος έχει καταγράψει τα διπλάσια έσοδα από το τον αντίστοιχο περσινό ανεβάζοντας τα συνολικά έσοδα του TELETHON 2019 στις 270.000 ευρώ.  Το ποσό αυτό βέβαια θα αυξηθεί καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου θα προστεθούν τα έσοδα αρκετών προγραμματισμένων εκδηλώσεων.
Με όλη τη καρδιά μας σας στέλνουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.  Ευχαριστούμε για τη βοήθεια, για τη συνεισφορά, για τα καλά σας λόγια, για την εκτίμηση, για την εμπιστοσύνη.  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που μας προσφέρατε ένα κομμάτι της ψυχής σας. Κάθε ευρώ αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πάντοτε με γνώμονα τους στόχους του TELETHON. Σε όλους τους συνοδοιπόρους μας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στην προσωπική τους ζωή.
 
Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε και η συναυλία με καταξιωμένους σολίστ και τη Commandaria Orchestra που διοργάνωσε το TELETHON, την Τετάρτη 12 Ιουνίου στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου. Το σημαντικό αυτό γεγονός τελούσε υπό την αιγίδα του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και της πρώτης κυρίας  Άντρης Αναστασιάδη, επίτιμης προστάτιδας του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει εμπράκτως τη λειτουργία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ).
Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση TELETHON  2019, στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε παράλληλα μεγίστης σημασίας την απόφαση του ΙΝΓΚ να ταχθεί δίπλα στους ασθενείς μέσω του ΓεΣΥ, συμβάλλοντας στις προσπάθειες επιτυχούς υλοποίησης της μεγάλης αυτής μεταρρύθμισης. Η απόφαση αυτή, συνέχισε, δίνει «ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την επανάσταση που επιχειρήθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία, τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από τις πολιτικές δυνάμεις και σωρεία άλλων παραγόντων ώστε μπορέσουμε επιτέλους να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού μας, αλλά και να του ανταποδώσουμε αυτό που του χρωστούμε».
«Ως πολιτεία, εκτιμώντας τα μέγιστα την ευρύτερη προσφορά του Ινστιτούτου και τη συνεχή αναβάθμιση των εξειδικευμένων προσφερόμενων υπηρεσιών προς όφελος των συμπολιτών μας, υποστηρίξαμε, υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε εμπράκτως τη λειτουργία του» είπε.
Ανέφερε ακόμη ότι το TELETHON, στηρίζοντας μέσα από ποικίλες πρωτοβουλίες το έργο του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου και τα προγράμματα του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, έχει αναδειχθεί σε πολύτιμο αρωγό και συμπαραστάτη των πασχόντων με νευρολογικές και γενετικές ασθένειες συνανθρώπων μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των συνανθρώπων μας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε εξάλλου ότι το ΙΝΓΚ, με την άρτια τεχνολογική υποδομή που διαθέτει και μέσα από την επιστημονική κατάρτιση του προσωπικού του, έχει αναγνωριστεί ως ένα Διεθνές Κέντρο Αριστείας και Περιφερειακό Κέντρο Αναφοράς με την προσφορά εξειδικευμένων κλινικών και εργαστηριακών ιατρικών υπηρεσιών, αλλά και την παροχή μεταπτυχιακής εκπαίδευσης.
Λαμβάνοντας τον λόγο στην εκδήλωση ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου Λεωνίδας Φυλακτού αναφέρθηκε στο ΓεΣΥ, λέγοντας ότι από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του, το Ινστιτούτο συνεχίζει απρόσκοπτα τις εξειδικευμένες του υπηρεσίες προς τους ασθενείς. «Το ΓεΣΥ είναι μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση για το καλό όλων των πολιτών και η έναρξη του δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη σωστή καθοδήγηση και την επιμονή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας» είπε.
Ανέφερε τέλος ότι με την 26χρονη παρουσία του, το Telethon είναι από τους μακροβιότερους φιλανθρωπικούς θεσμούς και διαβεβαίωσε ότι οι εισφορές καταλήγουν εκεί που πρέπει, στους ασθενείς του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου και στα ερευνητικά προγράμματα του ΙΝΓΚ.
Ακολούθησε η φιλανθρωπική εκδήλωση με το κονσέρτο “City under the stars” με αποσπάσματα από έργα όπερας και από το ευρύτερο κλασικό ρεπερτόριο.Η Commandaria Orchestra υπό την διεύθυνση του μαέστρου Francis Guy, παρουσίασε την γκαλά συναυλία «Μια πόλη κάτω από τα αστέρια» στο Προεδρικό Μέγαρο. Το πρόγραμμα περιλάμβανε αγαπημένα αποσπάσματα από τον μαγικό κόσμο της όπερας καθώς επίσης έργα του ευρύτερα κλασσικού ρεπερτορίου. Τα σολιστικά μέρη ερμήνευσαν καταξιωμένοι σολίστ όπως ο Δημήτρης Ναλμπάντης, η νεαρή ταλαντούχα σοπράνο Ester Ustaeva και η μετζοσοπράνο Tatiana Kokoreva.  Ιδιαίτερη σημασία στο πρόγραμμα είχε η συμμετοχή της πιανίστα Tatiana Stupak και του κλαρινετίστα  Γιώργου Γεωργίου. Την εκδήλωση παρουσίασαν η δημοσιογράφος Ευτυχία Ανδρέου και η παραγωγός Παμπίνα Θεμιστοκλέους. 
 
Μεγάλος Χορηγός TELETHON:  ΟΠΑΠ Κύπρου
Στηρίζουν το Συγκρότημα ΔΙΑΣ και η Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ
 
Χορηγός Εκδήλωσης:CARAMONDANI GROUP
Χορηγός Catering: Food2Impress και Ghalanos Distributors 
 
Υποστηριχτές: Ελληνική Τράπεζα, AstroBank, RCB Bank, Dashin Foundation, Τράπεζα Κύπρου, Charalambides-Cristis, BIZSERVE Consultants, Baker Tilly, Quality Group, Iron Mountain, Chrysostomides & Co LLC, Cyproman CPM, The Best MCC, Procopiou Medishop, Chrysanthou & Co, Chrysties & Co LLC, EY,   Agathocleous Group, Petrolina, PPT Aviation Services,  Russian Wave, KPMG, Impophar, Diverso, Εταιρία Α/φοι Λανίτη, Οινοποιείο Έζουσα, Maschio Prosecco, The Best, Cyprus Wine Museum.
 
   
Related Articles
winner