Αρχιτεκτονικό Βραβείο για το νέο κτίριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

Tα αρχιτεκτονικά βραβεία για το νέο κτίριο του ΙΝΓΚ

Το σχέδιο που υπέβαλε ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος και η κα Γεωργία Δασκαλάκη διακρίθηκε στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το νέο κτίριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, υπαίθριου αμφιθεάτρου και εξωτερικού περιμετρικού δρόμου, δίπλα από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου, στον Άγιο Δομέτιο στη Λευκωσία. Σύμφωνα με την αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής, δεύτερο βραβείο απονέμεται στην ομάδα του γραφείου Not a Number Architects που αποτελείται από τους κα. Ελένη Παυλίδου, κα. Δομινίκη Δαδάτση, και κ. Ερμή Αδαμαντίδη  και τρίτο βραβείο στο γραφείο  Buerger Katsota ZT GmbH . Έπαινο απέσπασαν οι κύριοι  Άλκης Δίκαιος και Μάριος Χριστοδουλίδης. 

Όλες οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού θα εκτεθούν στο  Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου μεταξύ 13/09/2018-18/09/18 όπου και θα αναρτηθούν αντίγραφα της έκθεσης της Κριτικής Επιτροπής. Ο προϋπολογισμός κόστους του έργου ανέρχεται στα €15 εκατ. συν ΦΠΑ. Οι Όροι Προκήρυξης του διαγωνισμού, ο οποίος διεξήχθη σύμφωνα με την περί δημοσίων συμβάσεων νομοθεσία, βασίστηκαν στα πρότυπα έγγραφα «Κανονισμοί Διεξαγωγής Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου». 

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος αρχιτεκτονικά γραφεία από την Κύπρο και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποβλήθηκαν συνολικά 16 αρχιτεκτονικές προτάσεις. Οι αρχιτεκτονικές προτάσεις που υποβλήθηκαν στις 13 Ιουνίου 2018 αξιολογήθηκαν από πενταμελή Κριτική Επιτροπή, στην οποία εκπροσωπήθηκαν τόσο το ΕΤΕΚ, όσο και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου.

H τελετή βράβευσης των πέντε επιτυχόντων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13/09/2018 και ώρα 6:30 μμ. Την τελετή θα ακολουθήσει παρουσίαση της μελέτης που απέσπασε το πρώτο βραβείο.

«Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο έργο, το οποίο φιλοδοξεί να συμβάλει στις προσπάθειες για μετατροπή της Κύπρου σε ερευνητικό κέντρο» δηλώνει ο καθ. Λεωνίδας Φυλακτού, Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του ΙΝΓΚ και εκφράζει ιδιαίτερη ικανοποίηση για την επιτυχή ολοκλήρωση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, ο οποίος σηματοδοτεί και την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών για την επέκταση του Ινστιτούτου. 

Related Articles
winner