ΑΝΤΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, Συνέχεια σε μια καταξιωμένη πορεία

Άρθρο της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη
Υψηλής Προστάτιδας του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, για τα τριαντάχρονά του

Τριάντα χρόνια σπουδαίας προσφοράς στα επιστημονικά, εκπαιδευτικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου, συμπληρώνει το 2020 το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Έχοντας ως οδηγό τις αξίες της αριστείας, της κοινωνικής προσφοράς, του επαγγελματισμού, της καινοτομίας και της ομαδικότητας, οι ιδρυτές του έθεσαν ως κυρίαρχο στόχο το Ινστιτούτο να πρωτοστατήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών αλλά και την εξυπηρέτηση των αναγκών της Κυπριακής κοινωνίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, συνδύασαν από την αρχή της λειτουργίας του, κάτω από την αρίστων τεχνολογικά υποδομών στέγη του, τις κλινικές και εργαστηριακές του υπηρεσίες μαζί με τα ερευνητικά και τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, υπό τη δραστηριότητα, την εποπτεία και την καθοδήγηση της διεύθυνσης, του διοικητικού και του επιστημονικού προσωπικού που το πλαισιώνει.
Υπό το πρίσμα αυτό, επιδεικνύοντας ξεχωριστή αγάπη και προσήλωση ως προς την επιτέλεση της αποστολής του Ινστιτούτου, πέτυχαν να το αναδείξουν σε ένα Διεθνές Κέντρο Αριστείας και Περιφερειακό Κέντρο Αναφοράς, το οποίο συνέβαλε διαχρονικά καθοριστικά στην ανακούφιση χιλιάδων ασθενών με νευρολογικές και γενετικές ασθένειες, και ως εκ τούτου των οικογενειών τους.

Αναλόγως, τεράστια αναγνωρίζεται η συμβολή του στην εξέταση περιπτώσεων δικανικής γενετικής, αλλά και την ανάπτυξη και διάδοση της έρευνας και της γνώσης στον τόπο μας, μέσα από τη δράση της αυτόνομης Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου που διατηρεί.

Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της μέχρι σήμερα προσφοράς του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, εκείνο το οποίο θα ήθελα να τονίσω είναι ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η με κάθε τρόπο στήριξη της Πολιτείας στις ευγενείς επιδιώξεις που θέτει, με στόχο τη συνεχή εξέλιξη της λειτουργίας του, ως επίσης την περαιτέρω αναβάθμιση των επιβεβαιωμένα υψηλών υπηρεσιών του, προς όφελος της πατρίδας και των συνανθρώπων μας.

Δράττομαι της ευκαιρίας, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή μου, να συγχαρώ θερμά τις προηγούμενες και την παρούσα Διεύθυνση, τα Διοικητικά Συμβούλια και το σύνολο του προσωπικού, οι οποίοι μέσα από την αγάπη και το ζήλο τους, παραμένοντας πιστοί και ενωμένοι γύρω από το όραμα που αποτέλεσε την αφορμή της δημιουργίας του Ινστιτούτου, κατάφεραν να το οδηγήσουν σε μία σε καταξιωμένη πορεία.

Από την πλευρά μου και από τη θέση μου ως Υψηλή Προστάτιδα του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, τίτλος που με τιμά ιδιαίτερα, θα συνεχίσω να είμαι στο πλευρό σας, δηλώνοντας παρούσα σε κάθε σας κάλεσμα για το καλό των ασθενών μας.

Δεν έχω αμφιβολία, ότι η έως τώρα διεθνώς αναγνωρισμένη δραστηριότητα του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, θα συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια, με πολύ περισσότερες τιμητικές επιτυχίες και κατακτήσεις για το ίδιο και τον τόπο μας.

 

Related Articles
winner