ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΓΚ, Αντίο σε μια καλή συνάδελφο

Λίγο πριν την αφυπηρέτησή της, η εκλεκτή μας συνάδελφος Μαρία Δαμιανού, είπε αντίο για να αναλάβει ίσως τον σημαντικότερο ρόλο, μετά από αυτό της μαμάς, αυτό της γιαγιάς. Μετά από 25 χρόνια πιστής και αφοσιωμένης υπηρεσίας, από τη θέση της Executive Secretary, στο ανώτατο επίπεδο, του Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου, μάς αποχαιρετά με ανάμεικτα συναισθήματα. Το Ινστιτούτο είναι..ήταν το δεύτερο της σπίτι. Εικοσιπέντε χρόνια, στον ίδιο χώρο καθημερινά, γεμάτα αναμνήσεις μέσα από χαρές, λύπες, δυσκολίες αλλά και ευχάριστες στιγμές. Μέσα σε αυτά τα 25 χρόνια η Μαρία ευτύχησε να δει το Ινστιτούτο να αναπτύσσεται και να διευρύνεται, τόσο σε δραστηριότητες όσο και σε προσωπικό.

Ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους στο Ινστιτούτο, πάντα κοινωνική, με το χαμόγελο και την προθυμία της να βοηθήσει τόσο τους συναδέλφους όσο και τους ασθενείς, αλλά και τους νεαρούς φοιτητές μας, τους οποίους έβλεπε σαν δικά της παιδιά. Η λέξη επαγγελματίας αποδίδει επακριβώς την εικόνα που όλοι έχουμε για τη Μαρία, όπως εξάλλου αρμόζει στη θέση που υπηρέτησε για 25 χρόνια.

Με συναισθήματα χαρμολύπης και σε αρκετά συγκινησιακό κλίμα, αποχαιρετήσαμε την αγαπημένη μας Μαρία, με μια τιμητική πλακέτα ως ένδειξη εκτίμησης για τα όσα πρόσφερε, με την ευχή να έχει μια καλή ζωή, να χαρεί την οικογένειά της και τη συνταξιοδότησή της – γιατί μια νέα ζωή την περιμένει από αύριο! Σίγουρα θα μας λείψει!

   

    

Επίσκεψη John Porter

Ο διεθνούς εμβέλειας στο χώρο των αιμοσφαιρινοπαθειών, Καθηγητής  Αιματολογίας John Porter, Προϊστάμενος της Μονάδας Θαλασσαιμίας & Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας του Τμήματος Αιματολογίας του University College στο Λονδίνο, Μέλος της Διεθνούς Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), επισκέφθηκε το Ινστιτούτο και συγκεκριμένα το Τμήμα Μοριακής Γενετικής Θαλασσαιμίας. Συναντήθηκε με το Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και Ιατρικό Διευθυντή του ΙΝΓΚ, Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού και ενημερώθηκε εφ’ όλης της ύλης για τις δραστηριότητές του Ινστιτούτου. Περιηγήθηκε στο εργαστήριο της Μοριακής Γενετικής Θαλασσαιμίας όπου και συναντήθηκε με τη Διευθύντρια του Τμήματος Καθ. Μαρίνα Κλεάνθους, και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες που παρέχονται και την έρευνα που διεξάγεται στον τομέα της θαλασσαιμίας.

 

Let’s do it Cyprus

Για άλλη μια χρονιά, το Ινστιτούτο συμμετείχε στη δράση «Let’s do it Cyprus!» η οποία αποτελεί μέρος της καμπάνιας «Let’s Do It! World», μιας παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Ταυτόχρονα, αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα που έχει οργανωθεί ανά το παγκόσμιο. Σκοπός της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση αλλά και η ενεργή συμμετοχή του κοινού σε θέματα που αφορούν την προστασία, διατήρηση και αειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος στην Κύπρο. Για την χρονική περίοδο 2012-2017, η Κύπρος ήταν η 2η χώρα στην παραγωγή σκουπιδιών στην Ευρώπη με το ποσοστό αυτό να παραμένει σε επικίνδυνα ψηλά επίπεδα ακόμα και σήμερα.

Στις 26 Οκτωβρίου, προσωπικό και φοιτητές του Ινστιτούτου ένωσαν τις δυνάμεις τους και στήριξαν την εκστρατεία αυτή καθαρίζοντας το χώρο γύρω από το κτήριο, συμβάλλοντας σε αυτή την προσπάθεια. Όντας ένας από τους υποστηρικτές της δράσης αυτής, εκπρόσωπος από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Κύπρο παρευρέθηκε στους χώρους του Ινστιτούτου για αυτό το σκοπό.
 
 

   
Other News
winner