ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Eπιβράβευση της αφοσίωσης και της προσφοράς

Τιμή για το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου αποτελεί η διάκριση της Διευθύντριας του Τμήματος Μοριακής Ιολογίας, αγαπητής μας συναδέλφου Χριστίνας Χριστοδούλου, η οποία μαζί με άλλες έξι γυναίκες, βραβεύθηκαν με το τιμητικό βραβείο Πρωτείο Ζωής εις μνήμη Άντη Χατζηκωστή στο πλαίσιο της 15ης απονομής των βραβείων Madame Figaro Γυναίκες της χρονιάς, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου.

Το βραβείο απονεμήθηκε στις γυναίκες της Κύπρου που βρέθηκαν και βρίσκονται μπροστά στην μάχη κατά της Πανδημίας του Covid-19. Ηταν η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, που το βραβείο δόθηκε σε περισσότερες από μία γυναίκες. 

Εκπροσωπώντας όλες τις γυναίκες της Κύπρου που δίνουν την μάχη της πανδημίας το βραβείο συγκεκριμένα απονεμήθηκε στις κυρίες Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας,  Δρ Αμαλία Χατζηγιάννη MD. PhD Καρδιολόγος, Ιατρική Διευθύντρια Νοσοκομείου Αμμοχώστου και επιστημονική Διευθύντρια περιφέρειας Λάρνακας Αμμοχώστου, Χριστίνα Χριστοδούλου, Διευθύντρια του Τμήματος Μοριακής Ιολογίας του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής (ΙΝΓΚ) και Καθηγήτρια στη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του ΙΝΓΚ, Μαρία Φωκά Νοσηλεύτρια Κλινική Εκπαιδεύτρια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Γενικού Νοσοκομείο Λευκωσίας, Ριάνα Κωνσταντίνου Προϊστάμενη Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, Ειρήνη Χριστάκη Παθολόγος Λοιμωξιολόγος, Λέκτορας Παθολογίας Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κύπρου  και η εθελόντρια, Έρικα Θεοφανίδη Εθελόντρια. 

Η συνάδελφός μας Χριστίνα Χριστοδούλου, μαζί με την ομάδα της στο Εργαστήριο Μοριακής Ιολογίας, εργάζονται ακατάπαυστα εδώ και αρκετούς μήνες, με συγκινητική αφοσίωση και υποδειγματικό επαγγελματισμό, κάτω από δύσκολες συνθήκες και ασφυκτική πίεση του χρόνου. Είναι οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη της γρήγορης και αξιόπιστης διεκπεραίωσης των αναλύσεων των τεστ για τον κορωνοϊό. Στο πρόσωπο της Χριστίνας Χριστοδούλου βραβεύεται ολόκληρη η ομάδα της, αλλά και το σύνολο των ανθρώπων που στελεχώνουν το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, το οποίο παραμένει προσηλωμένο στην αποστολή του, που δεν είναι άλλη από την προσφορά στην κοινωνία της Κύπρου.

Other News
winner