ΝΕΑ ΤΟΥ ΙΝΓΚ, Αντίο στον Μιχάλη Καπετάνιο

Θλίψη προκάλεσε στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου η είδηση του θανάτου του προσφιλούς μας Μιχάλη Καπετάνιου, ο οποίος ήταν από τους θεμελιωτές του Συνδέσμου Μυoπαθών Κύπρου, από τους ανθρώπους που πάντοτε βρισκόταν δίπλα μας, και μάλιστα σε πολύ δύσκολους καιρούς.

Ο Μιχάλης Καπετάνιος ήταν ένας από τους ιδρυτές του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου (MDA Cyprus) το 1986 και κατείχε την θέση του Αντιπροέδρου για αρκετό καιρό. Με τη σύζυγό του Ελενίτσα απέκτησαν δύο παιδιά, τα οποία έπασχαν από μυϊκή δυστροφία και δυστυχώς τα έχασαν πολύ νωρίς.

Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Μυοπαθών ανέπτυξε πλούσια δράση στηρίζοντας τα άτομα με μυοπάθειες και τις οικογένειές τους σε εκείνα τα πολύ δύσκολα χρόνια που δεν υπήρχαν ούτε τα στοιχειώδη ως παροχές προς τα άτομα με αναπηρίες. «Ο Μιχάλης Καπετάνιος όργωσε κυριολεκτικά την Κύπρο μαζί την φυσιοθεραπεύτρια του Συνδέσμου για να ανακαλύψουν που υπήρχαν άτομα με μυοπάθειες, να τα εντάξουν ως μέλη και να τους παρέχουν τροχοκαθίσματα και άλλα τεχνικά μέσα που θα τους πρόσφεραν καλύτερη ποιότητα ζωής» αναφέρει ανακοίνωση του Συνδέσμου Μυοπαθών. Και προσθέτει: «Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Μυοπαθών διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο στην δημιουργία του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου και στη διεξαγωγή  του φιλανθρωπικού θεσμού Telethon στην Κύπρο. Έφυγε νωρίς, στα 70 του χρόνια αφήνοντας πολλές παρακαταθήκες. Θα τον θυμόμαστε και θα τον ευγνωμονούμε πάντα για όσα πρόσφερε αφειδώλευτα και εθελοντικά στη μεγάλη οικογένεια των Μυοπαθών, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Αιωνία ας είναι η μνήμη του».

Η Διοίκηση, η Διεύθυνση και το προσωπικό του Ινστιτούτου όπως και το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του εκλιπόντος. Θα τον θυμόμαστε για πάντα.

 

Other News
winner