TELETHON, Eυχαριστούμε Πετρολίνα - PPT

Επίσκεψη στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) πραγματοποίησαν την Τετάρτη 8 Μαρτίου τα διευθυντικά στελέχη της Petrolina (Holdings) Public Ltd, κ. Ντίνος Λευκαρίτης, Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) και κ. Γεωργία Λευκαρίτη, Εκτελεστικός Σύμβουλος και ο Γενικός Διευθυντής της PPT Aviation Services Ltd, κ. Δημήτρης Μαυρομίχαλος. 

Τους υποδέχθηκαν ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής και Ιατρικός Διευθυντής του ΙΝΓΚ, καθ. Λεωνίδας Φυλακτού και η κοσμήτορας μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΙΝΓΚ, καθ. Κυπρούλα Χριστοδούλου. Ακολούθησε ξενάγηση και ενημέρωση σχετικά με το φάσμα δραστηριοτήτων του ΙΝΓΚ, τις προσφερόμενες  εξειδικευμένες υπηρεσίες, τα διάφορα ερευνητικά προγράμματα, τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα του ΙΝΓΚ, όπως επίσης και ενημέρωση για τον φιλανθρωπικό θεσμό του TELETHON. 

Η Πετρολίνα και η συνδεδεμένη της εταιρεία PPT Aviation Services είναι διαχρονικοί υποστηρικτές του έργου του ΙΝΓΚ, με την απρόσκοπτη συνεργασία και προσφορά τους.  Συγκεκριμένα, από το 2011, είναι οι κύριοι χορηγοί εκδήλωσης του TELETHON παρέχοντας τα καύσιμα για το «Ταξίδι με τα Φτερά της Ελπίδας».  Η εισφορά τους έκανε την εκδήλωση αυτή, μια από τις πιο πετυχημένες και προσοδοφόρες δραστηριότητες του φιλανθρωπικού θεσμού. Ο φιλανθρωπικός θεσμός Telethon διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου και το Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου από το 1994 με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των ιατρικών και κοινωνικών αναγκών των ασθενών του Συνδέσμου. Μέρος των εσόδων του Telethon προορίζονται για την ενίσχυση της έρευνας που διεξάγεται στο ΙΝΓΚ, σχετικά με νευρολογικές και γενετικές παθήσεις.

Από το 2018, προσφέρονται επίσης με χορηγία των εταιρειών, υποτροφίες αριστείας για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΙΝΓΚ, ενισχύοντας την έρευνα και δίνοντας ευκαιρίες στη νέα γενιά επιστημόνων. Ενώ από το 2014 προσφέρονται κουπόνια καυσίμων στους φοιτητές. 

Ο Καθ. Φυλακτού ευχαρίστησε την κυρία Λευκαρίτη και τους κυρίους Λευκαρίτη και Μαυρομίχαλο για τη διαχρονική στήριξη τους στήριξη προς το ΙΝΓΚ, ιδιαίτερα σε μια χρονική περίοδο με οικονομική αστάθεια και προκλήσεις, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεισφοράς της Πετρολίνα και της PPT Aviation Services Ltd προς τον σκοπό του Ινστιτούτου που είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ασθενών, η προσφορά των υπηρεσιών προς την κοινωνία, σε συνδυασμό με την έρευνα και την εκπαίδευση της νέας γενιάς επιστημόνων. 

 

Οι επόμενες εκδηλώσεις του TELETHON

i-Fitness Day
To i-Fitness Day επιστρέφει για δέκατη χρονιά, την Κυριακή 9 Απριλίου 2023, στο G.C. School στη Λευκωσία, στηρίζοντας και φέτος το TELETHON Κύπρου! Η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση, είναι αφιερωμένη στη γυμναστική και απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά και για μια οικογένεια που επιθυμεί να περάσει μια ευχάριστη μέρα με παιχνίδι και δραστηριότητες για παιδιά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.  Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα προσφερθούν για τη στήριξη του TELETHON και του έργου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου.

Η δράση στο i-Fitness Day 2023 θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί της Κυριακής (9/4), με τα παιχνίδια γυμναστικής εξωτερικού χώρου, τα οποία μετά την περσινή θετική ανταπόκριση από το κοινό, επιστρέφουν και φέτος ακόμα πιο οργανωμένα. Πρόκειται για ομαδικά παιχνίδια, στα οποία μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες τριών ατόμων και άνω. Θα ακολουθήσουν ομαδικές τάξεις εκγύμνασης που θα περιλαμβάνουν επιλογές που θα ικανοποιήσουν όλες τις προτιμήσεις, όπως ασκήσεις για γλουτούς και κοιλιακούς, κινήσεις διαφόρων πολεμικών τεχνών, ασκήσεις με βάρη, κυκλική προπόνηση, χορευτικό πρόγραμμα Zumba και διάφορα άλλα.  Επίσης θα διεξαχθούν και επιδείξεις Καράτε. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέξουν ένα ή περισσότερα είδη γυμναστικής, ενώ θα προσφέρονται και προγράμματα γυμναστικής για παιδιά.  Επιπρόσθετα, άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες  θα διοργανώσει η ομάδα «Λαμπερά Αστεράκια» οι οποίοι θα απασχολούν τα παιδιά στον ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί εστιατόριο που θα προσφέρει σνακ και γεύματα σε προσιτές τιμές.  Το ποσό συμμετοχής είναι 10 ευρώ ανά άτομο, με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν ένα πακέτο δώρων. 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook. Για προκρατήσεις συμμετοχών, μπορείτε να καλέσετε στο 99 663 255.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο G.C. School στη Λευκωσία, που διαχρονικά στηρίζει το TELETHON Κύπρου με την παραχώρηση των χώρων του αφιλοκερδώς για τη πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Μεγάλος χορηγός του TELETHON είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου.

Το i-Fitness Day 2023 διοργανώνουν το Morfou karate/MMA Academy by Iceman. Κύριοι υποστηρικτές είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Vittel, η Αλυσίδα καταστημάτων Famous Sports και η MCM digital prints. Χορηγός επικοινωνίας ο ALPHA Κύπρου και ο Mix FM.


Τουρνουά Φούτσαλ Telethon 2023
H Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Κύπρου (ΑΕΑΚ), η Κοινοτική Αστυνόμευση Λευκωσίας και το TELETHON, διοργανώνουν ένα φιλανθρωπικό τουρνουά FUTSAL, την Κυριακή 23 Απριλίου. Το τουρνουά θα διεξαχθεί μεταξύ των ωρών 8π.μ. – 3μ.μ., στα γήπεδα FUTSAL του G C School στο Στρόβολο. Όλα τα έσοδα από το τουρνουά, θα δοθούν στον φιλανθρωπικό μας θεσμό, για οικονομική ενίσχυση των ατόμων με μυοπάθειες, αλλά και για την προώθηση ερευνητικών προγραμμάτων που διεξάγονται στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Συμμετοχές ομάδων είναι ευπρόσδεκτες. Οι ομάδες θα πρέπει να έχουν μέχρι 10 ποδοσφαιριστές.   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο του Telethon στο 97622303 ή στο 97960280.  Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Αρχηγού Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου και πραγματοποιείται εις μνήμη του τέως Βοηθού Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας, Θωμά Ευθυμίου.
Με την ολοκλήρωση του τουρνουά φούτσαλ, ο Αρχηγός Αστυνομίας θα κάνει την απονομή των μετάλλων.  Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο TELETHON

Μεγάλος χορηγός TELETHON: ΟΠΑΠ Κύπρου
Υποστηρικτές: Αστυνομία Κύπρου, Πυροσβεστική Υπηρεσία,  Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ΚΟΠ,   Coca Cola Cyprus.
Χορηγός Φιλοξενίας: G C School


Απόλαυσε το Παρίσι μέσα από το TELETHON!
Γι΄ άλλη μια χρονιά τo TELETHON Κύπρου, η PETROLINA και η συνδεδεμένη της εταιρεία PPT Aviation Services Ltd, σε συνεργασία με την TUS Airways, μας πάνε στο Παρίσι, με τα «Φτερά της Ελπίδας»! Με αναχώρηση από την Κύπρο, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 και επιστροφή τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023.  Απολαμβάνουμε τρεις νύχτες στην «Πόλη του Φωτός» και στηρίζουμε το TELETHON Κύπρου και το έργο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου.

Η τιμή του πακέτου ανέρχεται στα €545 το άτομο, με διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο. Οι κρατήσεις για το ταξίδι έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στη Louis Travel στον τηλ. 77778555.

Το πακέτο περιλαμβάνει το αεροπορικό εισιτήριο με αποσκευή 20 κιλών και χειραποσκευή 8 κιλών, διαμονή για τρία βράδια σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρόγευμα, όλες τις μεταφορές από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο, όλους τους φόρους καθώς και μια τρίωρη πανοραμική ξενάγηση στην πόλη με ξεναγό στα ελληνικά.

Κύριος χορηγός της εκδήλωσης είναι η PETROLINA και η συνδεδεμένη της εταιρεία PPT Aviation Services LTD, οι οποίοι στηρίζουν διαχρονικά τον φιλανθρωπικό θεσμό του TELETHON. Χορηγός Αερομεταφορέας είναι η TUS Airways. Την εκδήλωση στηρίζουν η Louis Travel και η Hermes Airports.

Μεγάλος Χορηγός του TELETHON είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου. Χορηγός επικοινωνίας ο ALPHA Κύπρου.


Αφήγηση Παραμυθιού «Ο Σκανδαλιάρης Γάτος»
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι παιδικές φιλανθρωπικές παραστάσεις «Ο Σκανδαλιάρης Γάτος».

Ο αγαπημένος γάτος των παιδιών ξαναέκανε ‘ποδαρικό’ στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου με όλα τα έσοδα των παραστάσεων να προσφέρονται στο TELETHON.   

 «Ο Σκανδαλιάρης Γάτος» ήταν μια δια δραστική αφήγηση του παραμυθιού της Μαρίας Κάνθερ που ενθουσίασαν τα παιδιά.  Και οι δύο παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν τη Κυριακή 19 Μαρτίου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Μαρία Κάνθερ η οποία σταθερά στηρίζει τον φιλανθρωπικό μας θεσμό.  Εκφράζουμε επίσης την εκτίμηση μας προς τις ηθοποιούς Ραφή Αμερικάνου και Τζούλια Γεωργίου οι οποίες αφιλοκερδώς ψυχαγώγησαν τα παιδιά μέσα από τον ρόλο τους. 
  
 

Other News
winner