Επίσκεψη της Υπουργού Υγείας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου

«Το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου είναι προτεραιότητα τόσο για εμένα την ίδια όσο και για το Υπουργείο και γι αυτό το λόγο βρίσκομαι σήμερα εδώ, όπου συζητήσαμε από κοντά τα διάφορα θέματα που απασχολούν το Ινστιτούτο», δήλωσε η υπουργός Υγείας δρ Πόπη Κανάρη στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Ινστιτούτο με σκοπό να ενημερωθεί για τις δραστηριότητές του. 

Η Υπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου, κ. Ιωάννη Μάτση, τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και Ιατρικό Διευθυντή του Ινστιτούτου, Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού και επιστημονικό προσωπικό, από τους οποίους ενημερώθηκε εκτενώς για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου καθώς και για τα σημαντικά τρέχοντα θέματα που το αφορούν. 

Η δρ Κανάρη διαβεβαίωσε τη συνέχιση της στήριξης του Υπουργείου Υγείας προς το Ινστιτούτο και το έργο που επιτελεί. «Το Ινστιτούτο είναι ειλικρινές παράδειγμα  στήριξης του Υπουργείου Υγείας», είπε χαρακτηριστικά. Εξέφρασε τα συγχαρητήριά της και δήλωσε «περήφανη για τις δραστηριότητες του και στους τρεις τομείς της έρευνας, εκπαίδευσης και παροχής ιατρικής περίθαλψης. Το Ινστιτούτο αναδεικνύει την καινοτομία και την έρευνα», ανέφερε. Η Υπουργός εξήρε την προσφορά του Ινστιτούτου προς την πολιτεία και την κοινωνία κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. Αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελεί και τον περιφερειακό του χαρακτήρα, επεσήμανε, ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Ινστιτούτου. «Το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου είναι προτεραιότητα τόσο για εμένα την ίδια όσο και για το Υπουργείο και γι αυτό το λόγο βρίσκομαι σήμερα εδώ, όπου συζητήσαμε από κοντά τα διάφορα θέματα που απασχολούν το Ινστιτούτο», είπε. 

Η Υπουργός ευχαρίστησε τη Διοίκηση, τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Ινστιτούτου για το έργο που επιτελούν, ευχήθηκε καλές επιτυχίες και να συνεχίσουν να βάζουν το πήχη ψηλά. Αναφερόμενη και στο νέο κτίριο που θα αναπτυχθεί δίπλα από το υφιστάμενο, αφού είχε την χαρά να παρευρίσκετε στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα ανέφερε την χαρά για την επικείμενη επέκταση του Ινστιτούτου, «γεγονός που θα αναβαθμίσει ακόμη περαιτέρω το ερευνητικό του έργο», όπως ανέφερε η Υπουργό.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου, κ. Ιωάννης Μάτσης, ευχαρίστησε την Υπουργό για την επίσκεψή της και για τα πολύ καλά λόγια και ανέφερε ότι το Ινστιτούτο είναι ταγμένο να υπηρετεί την πολιτεία και αυτό θα συνεχίσει να πράττει. Ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής και Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού, αφού ευχαρίστησε και ο ίδιος την Υπουργό, την ενημέρωσε για τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχει το Ινστιτούτο, την πρωτοποριακή έρευνα που διεκπεραιώνεται και τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται, τα οποία όλα αυτά λειτουργούν συνδυαστικά για το όφελος των ασθενών και της πολιτείας. «Η επίσκεψη της Υπουργού ήταν μια ευκαιρία να συζητήσουμε διάφορα θέματα που απασχολούν το Ινστιτούτο και την ευχαριστούμε για το χρόνο της και για τη στήριξη της. Ευχαριστούμε επίσης και το κράτος που μας στηρίζει και στους τρεις πυλώνες δραστηριοποίησης μας», κατέληξε ο κ. Φυλακτού.


Λευκωσία
30 Ιουνίου 2023 

Related Articles
winner