ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ, Τα εύσημα στο ΙΝΓΚ από την κυβέρνηση

Λόγω των πολυδιάστατων δραστηριοτήτων του, το  Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την πολιτεία αφού συνεργάζεται με διάφορους φορείς προς επίτευξη των στόχων και της αποστολής του, που δεν είναι άλλη από την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της χώρας μας, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις ανάγκες αλλά και τις εξελίξεις στους τομείς που δραστηριοποιόμαστε καθώς και της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Πρόσφατα, και με την ανάληψη των καθηκόντων τους, το ΙΝΓΚ επισκέφτηκαν ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Νικόδημος Δαμιανού και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, αποδεχόμενοι την πρόσκλησή μας. 

Κατά την επίσκεψη τους στο Ινστιτούτο, οι κρατικοί αξιωματούχοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του ΙΝΓΚ, να συνομιλήσουν με το προσωπικό και να δουν πως οι τρεις αυτοί πυλώνες λειτουργούν στην πράξη, συνδυαστικά. 


Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, 17 Μάϊου 2024
Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός ενημερώθηκε εκτενώς για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου, ιδιαίτερα για τις υπηρεσίες που αφορούν τους ασθενείς, αλλά και τα προγράμματα έρευνας και εκπαίδευσης  της μεταπτυχιακής Σχολής του ΙΝΓΚ, τα οποία ενισχύουν τη δράση του ΙΝΓΚ προς τους ασθενείς και την κοινωνία. 

Εκφράζοντας τη χαρά του για την επίσκεψή του στο ΙΝΓΚ, ο Υπουργός δήλωσε ότι «είναι ένα εξαιρετικό κέντρο, ένα κέντρο αριστείας, το οποίο τιμά την Κύπρο και στην Κύπρο και στο εξωτερικό, βοηθά τον Κύπριο ασθενή. Το Υπουργείο Υγείας θα στέκεται πάντοτε δίπλα στο Ινστιτούτο, λόγω και της εξαιρετικής δουλειάς την οποία κάνει εδώ και αρκετά χρόνια. Είμαστε πάντοτε δίπλα τους και αρωγοί σε οτιδήποτε μπορούμε να βοηθήσουμε».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΝΓΚ, Καθ. Μιχάλης Κωμοδρόμος, ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του σημειώνοντας ότι ως νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΝΓΚ αναγνωρίζει τη σημαντική δουλειά που γίνεται από το προσωπικό του ΙΝΓΚ. «Το Ινστιτούτο είναι ένα διαμάντι για την Κύπρο και όλοι θα πρέπει να το στηρίξουμε και να το υποστηρίξουμε, γιατί τα οφέλη είναι πολλά, για τους ασθενείς και την πολιτεία», ανέφερε ο Καθ. Κωμοδρόμος. 

Ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής και Ιατρικός Διευθυντής του ΙΝΓΚ, Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού, καλωσόρισε και ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Υπουργό σημειώνοντας ότι οι τρεις πυλώνες δραστηριοποίησης του Ινστιτούτου, έρευνα, εκπαίδευση και υπηρεσίες λειτουργούν προς όφελος όλης της πολιτείας. «Το ΙΝΓΚ είναι μια επέκταση του κράτους, ανήκει στην πολιτεία. Στόχος μας και αποστολή μας είναι πάντα να καλυτερεύουμε, για το καλό των ασθενών, είτε μέσα από τις απευθείας υπηρεσίες που προσφέρουμε, αλλά ιδιαίτερα μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων ερευνητικών προγραμμάτων, για το καλύτερο των ασθενών», σημείωσε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου και Μέλος του ΔΣ του ΙΝΓΚ κ. Πανίκος Βοσκός, ο Συντονιστής του Κλινικού Τμήματος και Ανώτερος Νευρολόγος Καθ. Κλεόπας Κλεόπα, οι Ανώτεροι Νευρολόγοι Δρ Ελένη Ζαμπά, Δρ Μάριος Παντζαρής και Δρ Ανδρέας Κουππάρης, η Κοσμήτορας της Σχολής Καθ. Κυπρούλα Χριστοδούλου και ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών κ. Μάριος Φλούρος οι οποίοι συζήτησαν διάφορα ουσιώδη θέματα που απασχολούν το Ινστιτούτο για την καλύτερη λειτουργία του.

    


Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Νικόδημος Δαμιανού, 23 Απριλίου 2024
Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Νικόδημος Δαμιανού επισκέφθηκε το Ινστιτούτο συνοδευόμενος από το Γενικό Διευθυντή, Νεόφυτο Παπαδόπουλο και αντιπροσωπεία του Υφυπουργείου. 

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΝΓΚ, Καθ. Μιχάλης Κωμοδρόμος, ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών Μάριος Φλούρος, η Κοσμήτορας της Σχολής Καθ. Κυπρούλα Χριστοδούλου, ο Συντονιστής Έρευνας και Κλινικών Υπηρεσιών Καθ. Κλεόπας Κλέοπα, η Έλενα Ιωαννίδου Προϊστάμενη Γραφείου Έρευνας και η Μαρία Λοΐζου, Διοικητικός Λειτουργός, οι οποίοι συζήτησαν θέματα που αφορούν κυρίως τις ερευνητικές και ακαδημαϊκές δραστηριότητες του ΙΝΓΚ.

Αντιλαμβανόμενος το έργο του ΙΝΓΚ, ο κ. Δαμιανού σημείωσε την αξία και τη συνύπαρξη των τριών πυλώνων, τη σημασία και το όφελος για να επιτευχθούν οι σκοποί του Ινστιτούτου. Το ίδιο επεσήμαινε και ο κ.  Παπαδόπουλος σημειώνοντας θετικά τη πτυχή της εκπαίδευσης νέας γενιάς επιστημόνων και την ύπαρξη σημαντικών ερευνητικών υποδομών στο Ινστιτούτο, η χρήση των οποίων καλύπτει ανάγκες άλλων οργανισμών.

Ο Καθ. Κωμοδρόμος, ως νέος Πρόεδρος του ΔΣ, ανέφερε ότι «το ΙΝΓΚ επιτελεί αξιοσημείωτο έργο, και το κάνει από την αρχή της ίδρυσής του. Χρειάζεται τη στήριξη της πολιτείας για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να προφέρει ακόμη περισσότερα», τόνισε, ευχαριστώντας  τον Υφυπουργό για την επίσκεψή του. 

Ο Καθ. Φυλακτού, ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του και για τη συνεργασία με το Υφυπουργείο, αναφέροντας ότι «το Ινστιτούτο δίνει μεγάλη έμφαση στην έρευνα και στην εκπαίδευση. Χρειάζονται αυτοί οι δυο πυλώνες για να μπορέσουν να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες μας προς τους ασθενείς, τους συμπολίτες μας και τη κοινωνία σε γενικότερο πλαίσιο. Δεν μπορούν αυτοί οι τομείς να διαχωριστούν, γιατί ο ένας τροφοδοτεί τον άλλο, η ανάγκη του ενός αποτελεί ευκαιρία για αναζήτηση και εξέλιξη του άλλου. Το ΙΝΓΚ δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της χώρας και αυτό είναι το κύριο και μοναδικό μας μέλημα, θέτοντας στόχους για ανάπτυξη και προσφορά έχοντας αυτό ως σημείο αναφοράς. Με τη δημιουργία των δύο νέων κτιρίων αυτό θα αναπτυχθεί περαιτέρω, αφού θα καλύψει νέες πτυχές της έρευνας ενισχύοντας τις υπηρεσίες παράλληλα».  

 


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, 18 Απριλίου 2024
Το ΙΝΓΚ επισκέφθηκε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου του, Δρ  Λούη Παναγή.

Παρών στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΝΓΚ, Καθ. Μιχάλης Κωμοδρόμος, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής και Ιατρικός Διευθυντής του ΙΝΓΚ, Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού και ο Διευθυντής του Τμήματος Καρδιαγγειακής Γενετικής και του Εργαστηρίου Δικανικής Γενετικής, Καθ. Μάριος Καριόλου, μαζί με μέλη της ομάδας του. 

Η συζήτηση αφορούσε κυρίως τους πυλώνες δραστηριοποίησης του Εργαστηρίου Δικανικής Γενετικής και τη συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου, όσον αφορά την εξέταση αστυνομικών τεκμηρίων καθώς και την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού η οποία ξεκίνησε και αναμένεται να αναβαθμίσει ακόμη περαιτέρω τόσο την υποστήριξη του δύσκολου έργου της Αστυνομίας Κύπρου στην εξιχνίαση αδικημάτων όσο και την υποστήριξη του έργου της Κυβέρνησης στο θέμα της ταυτοποίησης λειψάνων αγνοουμένων.

Ο Υπουργός, εξέφρασε το θαυμασμό του για το ΙΝΓΚ συγχαίροντας το έργο που επιτελεί, με ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστίες στον Καθ. Μ. Καριόλου και την ομάδα του για το εξαίρετο έργο που κάνουν και την ουσιαστική βοήθειά τους προς την Αστυνομία. «Το Ινστιτούτο είναι μοναδικό στο είδος του στην Κύπρο, επιτελεί λειτούργημα με τη βοήθεια που παρέχει, και όσον αφορά τα θέματα της Αστυνομίας, η συμβολή του Εργαστηρίου Δικανικής Γενετικής είναι σημαντική, καθώς η Αστυνομία βασίζεται στο ΙΝΓΚ», ανέφερε, ευχόμενος καλές επιτυχίες και μεγαλύτερη πρόοδο. 

Ο Καθ. Κωμοδρόμος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψη και διαβεβαίωσε τη θέληση του ΔΣ να εργαστεί προς το καλό όφελος του Ινστιτούτου και της χώρας. 

Ο Καθ. Φυλακτού, αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Υπουργό, αναφέρθηκε στη συμβολή του ΙΝΓΚ προς την πολιτεία δηλώνοντας ότι «σκοπός του Ινστιτούτου είναι να υπηρετεί και να εξυπηρετεί τις ανάγκες της χώρας και ως εκ τούτου, πράττει τα δέοντα προς αυτή την κατεύθυνση». 

Τέλος, ο Καθ. Καριόλου εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό δηλώνοντας ότι «ως Εργαστήριο Δικανικής Γενετικής είμαστε στο πλευρό της Αστυνομίας έτσι ώστε να βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο της, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες μας προς την Αστυνομία».
 

Related Articles
winner