Συνεργασία Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Αντιπροσωπεία του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), με επικεφαλής τον Πρύτανη Καθ. Παναγιώτη Ζαφείρη επισκέφτηκε το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και Ιατρικό Διευθυντή του ΙΝΓΚ, Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού και μέλη του Επιστημονικού προσωπικού, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δυο οργανισμών  σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Η αντιπροσωπεία του ΤΕΠΑΚ ενημερώθηκε από τον Καθ. Φυλακτού για τις δραστηριότητες του ΙΝΓΚ όπως οι εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται, τα ερευνητικά προγράμματα που διεξάγονται και τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται, όλα στους τομείς της νευρολογίας, γενετικής και βιοϊατρικών επιστημών, τα οποία λειτουργούν συνδυαστικά με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Από την πλευρά του ο Πρύτανης Καθ. Ζαφείρης ενημέρωσε για τις σχετικές εξειδικεύσεις του ΤΕΠΑΚ καθώς και τομείς με τους οποίους θα μπορούσε να υπάρξει  διεπιστημονική συνεργασία όπως οι επιστήμες υγείας και αποκατάστασης, η βιοϊατρική και η μοριακή γενετική. 

Αναγνωρίζοντας ότι μια επίσημη συνεργασία θα επιφέρει πολλά ωφελήματα τόσο για τους δύο οργανισμούς όσο και για τη χώρα μας, οι δυο πλευρές εξέφρασαν  την από κοινού επιθυμία τους για τη δημιουργία ενός Πρωτόκολλου Συνεργασίας, καθορίζοντας  έτσι τις μεταξύ τους συγκεκριμένες συνέργειες.

Ο Καθ. Φυλακτού, αφού καλωσόρισε τον Πρύτανη Καθ. Ζαφείρη και την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε, επεσήμανε ότι «το Ινστιτούτο έχει ένα στόχο, την προσφορά του προς τους ασθενείς, τους φοιτητές, τους συμπολίτες μας, με σκοπό την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής τους αλλά και την ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου της χώρας μας, μέσα από το τρίπτυχο των δραστηριοτήτων του. Το Ινστιτούτο καταβάλλει τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση, και η συνεργασία με άλλους φορείς, με κοινό όραμα και δράση, μόνο επιπρόσθετα οφέλη μπορεί να επιφέρει». 

Ο Καθ. Ζαφείρης ευχαρίστησε τον Καθ. Φυλακτού για την πρόσκληση και φιλοξενία στο Ινστιτούτο και ανέφερε ότι «μια επίσημη συνεργασία με το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής είναι πολύ σημαντική. Με φάρο την πλούσια διαθέσιμη ακαδημαϊκή και ερευνητική ποιότητα των δύο οργανισμών αλλά και την πλειάδα των υπαρχόντων επικαλύψεων και ευκαιριών για συνέργειες, μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει για τη χώρα μας και για την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας». 


Λευκωσία, 22 Δεκεμβρίου 2022

Related Articles
winner