Επίσκεψη της Πρώτης Κυρίας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου

Tο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) επισκέφθηκε σήμερα η Πρώτη Κυρία και Υψηλή Προστάτιδα του Ινστιτούτου, κα Φιλίππα Καρσερά-Χριστοδουλίδη. «Είμαι στη διάθεσή σας να συμβάλω όπως μπορώ τόσο για το Ινστιτούτο όσο και για το Τέλεθον», διαβεβαίωσε τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή & Ιατρικό Διευθυντή του Ινστιτούτου, Καθηγητή Λεωνίδα Φυλακτού, ο οποίος τη ξενάγησε στους χώρους του Ινστιτούτου και την ενημέρωσε εκτενώς για τις δραστηριότητές του. 

Η κα Χριστοδουλίδη εξέφρασε εκτίμηση προς τη Διοίκηση, τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Ινστιτούτου για το έργο που επιτελούν, και ανέφερε ότι «Ινστιτούτα, όπως το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου τιμούν την χώρα μας και στο εξωτερικό. Αναφερόμενη στο νέο κτήριο του Ινστιτούτου εξέφρασε τη βεβαιότητα για την περαιτέρω ενίσχυση της ερευνητικής υποδομής του Ινστιτούτου και κατ’ επέκταση των ερευνητικών του δραστηριοτήτων. «Ο τομέας της υγείας είναι προτεραιότητα και η πολιτεία οφείλει πρωτίστως να παρέχει αναβαθμισμένη υγεία και το Ινστιτούτο σίγουρα θα διαπράξει σημαντικό ρόλο», είπε χαρακτηριστικά η κα Χριστοδουλίδη, η οποία  συνομίλησε με το προσωπικό και ασθενείς του Ινστιτούτου. 

Υποδεχόμενος την Πρώτη Κυρία ο Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού, αναφέρθηκε στους τομείς δραστηριότητας του Ινστιτούτου, όπως της προσφοράς ιατρικής περίθαλψης, κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων, τη διεξαγωγή πρωτοποριακής έρευνας και την παροχή μεταπτυχιακής εκπαίδευσης όλα στους τομείς της νευρολογίας, γενετικής, Βιοϊατρικής, Ιατρικής και συναφών επιστημών. Ανάμεσα σε άλλα, η Πρώτη Κυρία και ο Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού συζήτησαν επίσης και για το μέλλον του Ινστιτούτου με την επικείμενη επέκταση των ερευνητικών του δραστηριοτήτων μέσα από το νέο κτήριο το οποίο θα ανεγερθεί στο τεμάχιο δίπλα στο υφιστάμενο κτήριο. «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που υποδεχόμαστε την Πρώτη Κυρία – Υψηλή Προστάτιδα του Ινστιτούτου» σημείωσε ο Καθ. Φυλακτού και διαβεβαίωσε ότι αποστολή του Ινστιτούτου είναι να εξυπηρετεί τους ασθενείς και την κοινωνία.»


Λευκωσία
10 Απριλίου 2023 
 

   
Related Articles
winner