ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΙΝΓΚ

Επίσκεψη ΙδΕΚ στο ΙΝΓΚ

Θέματα έρευνας και τεχνολογίας συζητήθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) ο νέος Επικεφαλής Επιστήμονας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδEK) Δρ Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του ΙδEK, κ. Θεόδωρο Λουκαΐδη. Συναντήθηκαν με τον Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του ΙΝΓΚ, Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού και τη Συντονίστρια της Έρευνας, Καθ. Κυπρούλα Χριστοδούλου, οι οποίοι τους ενημέρωσαν εκτενέστερα για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου στο πεδίο της έρευνας και τις θεματικές στις οποίες δραστηριοποιούνται τα Τμήματα του Ινστιτούτου. Ο Καθ. Φυλακτού επεσήμανε και τη σύνδεση του πυλώνα της έρευνας με τους άλλους δύο πυλώνες στους οποίους δραστηριοποιείται το Ινστιτούτο, εκπαίδευση και υπηρεσίες, και πως όλα μαζί λειτουργούν συνδυαστικά προς όφελος των ασθενών και της κοινωνίας. 

 

Η Ινδή Ύπατη Αρμοστή κ. Bhagat στο ΙΝΓΚ

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις μας, την A.E. Κα. Madhumita Hazarika Bhagat, Ύπατη Αρμοστή της Ινδίας στην Κύπρο. Η Ινδή διπλωμάτης, ξεναγήθηκε στη Σχολή και ενημερώθηκε για τη διεθνοποίηση της ΣΜΙΚ από τον Κοσμήτορα, Καθ. Κυριάκο Κυριάκου και τον Προϊστάμενο του Γραφείου Εκπαίδευσης, Μαρίνο Βουκή. Τρείς μεταπτυχιακοί φοιτητές μας με καταγωγή από την Ινδία είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την Κα. Bhagat σχετικά με τις σπουδές τους στη ΣΜΙΚ και τη φοιτητική ζωή στην Κύπρο. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των  στενών σχέσεων που αναπτύσσουμε διαχρονικά με την Ινδία και τις οποίες ενισχύουμε συνεχώς, με πολλές δραστηριότητες όπως συμμετοχές σε εκπαιδευτικές εκθέσεις και διαδικτυακές ενημερωτικές συνεδρίες.

 


To i-Fitness Day 2020 προσφέρει 5661 ευρώ στο TELETHON

Το i-Fitness Day, η πολύ επιτυχημένη φιλανθρωπική εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία οκτώ χρόνια, αλλά φέτος λόγω της πανδημίας έχει ακυρωθεί. 

Επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο αλλά λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας είχε ακυρωθεί. Παρόλα αυτά οι διοργανωτές αποφάσισαν να προσφέρουν στο TELETHON όλες τις εισπράξεις των εισιτηρίων που έχουν πωληθεί. Όπως δήλωσαν «Στόχος του i-Fitness Day ήταν πάντα η προσφορά και η ενίσχυση των πασχόντων συνανθρώπων μας.  Ο σκοπός αυτός παραμένει σταθερός παρόλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε αυτή τη χρονιά.  Οι συμμετέχοντες που έχουν αγοράσει εισιτήρια, είναι περήφανοι για την προσφορά τους στο TELETHON γιατί αυτή τη χρονιά, περισσότερο από ποτέ, ο φιλανθρωπικός αυτός θεσμός έχει ανάγκη την βοήθεια μας». 

Ο Γιώργος Ευθυμίου, διοργανωτής της εκδήλωσης, επιδίδοντας την επιταγή των 5661 ευρώ, στον Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού, δήλωσε πως νιώθει τεράστια ηθική ικανοποίηση γιατί δόθηκε τόσο στον ίδιο όσο και στους συνεργάτες του, η ευκαιρία να συνεισφέρουν και φέτος στον φιλανθρωπικό θεσμό του TELETHON.  Δήλωσε ακόμα πως ο αγώνας συνεχίζεται με ενθουσιασμό και ήδη ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για το i-Fitness Day του 2021. Το TELETHON ευχαριστεί θερμά τόσο τον Γιώργο Ευθυμίου όσο και όλο τον κόσμο που στήριξε τον φιλανθρωπικό θεσμό με την εισφορά του.

 

Other News
winner