Διαγωνισμός για το νέο κτήριο

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου προκήρυξε στις 30/7/22 δημόσιο διαγωνισμό για την ανέγερση του νέου κτηρίου του, με προθεσμία υποβολής προσφορών μέχρι τις 29/9/22. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στα €19.075.789 και το έργο θα χρηματοδοτηθεί με δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 

Το νέο κτήριο, θα ανεγερθεί δίπλα από το υφιστάμενο, θα έχει έκταση 11,358 τ.μ. και θα αποτελείται από εργαστήρια, γραφειακούς χώρους και χώρους διδασκαλίας, χώρους υπηρεσιών και υποστήριξης, υπόγειο και υπαίθριο χώρο στάθμευσης. Θα αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο, μεσοπάτωμα και τρεις ορόφους. Το πρώτο υπόγειο θα περιλαμβάνει κυρίως εργαστήρια, ενώ στους χώρους του δεύτερου υπογείου θα φιλοξενείται το τμήμα μαγνητικής και αξονικής τομογραφίας. Στους υπόλοιπους ορόφους, θα δημιουργηθούν γραφειακοί χώροι, η Μεταπτυχιακή Σχολή καθώς και εκθεσιακός χώρος ο οποίος θα στεγάζεται στο ισόγειο. Το έργο περιλαμβάνει επίσης την ανέγερση υπαίθριου αμφιθεάτρου του Δήμου Αγίου Δομετίου και περιμετρικού δρόμου.

Αναμφίβολα η ανάπτυξη θα ενδυναμώσει τον πυλώνα της έρευνας στη χώρα μας, τόσο σε τομείς εξειδίκευσης του Ινστιτούτου όσο και σε νέους αναδυόμενους τομείς αιχμής στον ευρύτερο τομέα της υγείας. «Είναι ένα έργο που θα δώσει νέες διαστάσεις και προοπτικές στον τομέα της υγείας» σημειώνει ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής & Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου καθ. Λεωνίδας Φυλακτού και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι με τις νέες ερευνητικές ομάδες, την αναβαθμισμένη ερευνητική υποδομή και τη νέα τεχνολογία σε εξοπλισμό που απαιτεί η νέα και μέλλουσα γενιά, το Ινστιτούτο θα προχωρήσει σε νέους δρόμους, υπηρετώντας τον ίδιο και μοναδικό του σκοπό, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών. 

 


Διάκριση Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού 

Αναγνωρίζοντας το έργο και τη δράση του στους τομείς της υγείας, της επιστήμης, της έρευνας και τη διακεκριμένη του προσφορά στην κυπριακή κοινωνία αλλά και στην προαγωγή των βιολογικών επιστημών και θεμάτων ευρύτερα, η Βιολογική Εταιρεία Κύπρου, ανακήρυξε τον Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού, τον δικό μας Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή & Ιατρικό Διευθυντή, ως Επίτιμο Μέλος της, κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

   

 


Σχέδιο Ισότητας Φύλων 

Από το 2022, η Ε.Ε, ανακοινώνοντας το Πρόγραμμα Πλαίσιο για Έρευνα και Καινοτομία Horizon Europe (2021-2027), στην προσπάθειά της να ενισχύσει τη δέσμευσή της για περαιτέρω προώθηση των θεμάτων ισότητας φύλου στις δραστηριότητες Έρευνας και Καινοτομίας, έχει εισάγει αριθμό καινοτομιών. Η κυριότερη απ’ αυτές σχετίζεται με την υιοθέτηση ενός νέου κριτηρίου επιλεξιμότητας φορέων που επιθυμούν να λάβουν χρηματοδότηση και αφορά την υιοθέτηση Σχεδίων Ισότητας Φύλου (Gender Equality Plans). 

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου έχοντας ήδη λάβει αριθμό διαπιστεύσεων που μεταξύ άλλων αποδεικνύουν την ύπαρξη και διατήρηση ισότητας φύλων μεταξύ των ανθρώπων του, έχει τώρα δημιουργήσει Σχέδιο Ισότητας Φύλων και έχει δεσμευτεί για την προώθησή του. Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί ειδική επιτροπή Ισότητας Φύλων που στόχο έχει να:

1.    διασφαλίσει την διεκπεραίωση και την διατήρηση του Σχεδίου Ισότητας Φύλων
2.    να εγείρει και να επιλύει ζητήματα που αφορούν ανισότητα μεταξύ των φύλων

Το Σχέδιο Ισότητας Φύλων του ΙΝΓΚ και η δήλωση δέσμευσης βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, 
 


Πάρτι για τα γενέθλια του ΙΝΓΚ

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, μετά από διακοπή 2 χρόνων λόγω της πανδημίας, πραγματοποίησε, αρχές του καλοκαιριού, το καθιερωμένο πάρτι για το προσωπικό και τους φοιτητές γιορτάζοντας συνάμα και την 32η επέτειο ίδρυσης του!  Τη γιορτή συνόδευσαν ευχές από τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και Ιατρικό Διευθυντή, Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού, ο οποίος ευχαρίστησε τους ανθρώπους του ΙΝΓΚ, αφού όπως είπε, σε αυτούς οφείλεται η ύπαρξη και η μοναδικότητα που το χαρακτηρίζει, τονίζοντας την αφοσίωση προς τους ασθενείς.

Χρόνια πολλά στο Ινστιτούτο μας, και ευχόμαστε να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες υγείας, έρευνας και εκπαίδευσης έχοντας πάντα ως πρώτο μέλημα τους ασθενείς του!

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους πού βοήθησαν για την ολοκλήρωση αυτής της εκδήλωσης.
Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας:
Παγωτά Παπαφιλίππου και Ξηροί Καρποί Λειβαδιώτη G. Charalambous Ltd
 

   
Other News
winner