ΤΕLETHON 2017

Ας μιλήσει η καρδιά μας για μια ακόμη χρονιά!

ΤΕLETHON 2017

Ας μιλήσει η καρδιά μας 

για μια ακόμη χρονιά!

 

Με σύνθημα «ας μιλήσει η καρδιά μας» πραγματοποιούνται για 24η χρονιά οι εκδηλώσεις του φιλανθρωπικού θεσμού TELETHON, που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Νευρολο-γίας & Γενετικής Κύπρου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου και με χο-ρηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου. 

Το TELETHON στηρίζει οικονομικά το Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου, με το ποσό των  €110.000, το οποίο δίνεται κάθε χρόνο, για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών των μελών του Συνδέσμου, μεταξύ άλλων για την αγορά μηχανημάτων και φαρμάκων, για τις κλινικές εξετάσεις, τις επεμβάσεις, καθώς επίσης και για τις κοινωνικές ανάγκες των μελών του Συνδέσμου. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου την 1η Ιουνίου 2017, το TELETHON χρηματοδοτεί ερευνητικά προγράμματα τα οποία διεξάγονται από επιστήμο-νες του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου και φοιτητές της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν καταλυτική επίδραση στους ασθε-νείς. Σήμερα, υπάρχουν σε εξέλιξη 11 προγράμματα που αφορούν την μελέτη, τη διάγνωση και τη θεραπεία νευρολογικών και γενετικών ασθενειών.

 

Π. Φωτιάδης: Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των μυοπαθών

 

«Θα ήθελα να τονίσω για ακόμα μια φορά τη σημασία της έρευνας που διεξάγεται στο Ινστι-τούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και στη Σχολή Μοριακής Ιατρικής, καθώς ενισχύ-ει ουσιαστικά τον τομέα της υγείας» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου, Παύλος Φωτιάδης, ο οποίος είπε ότι το TELETHON, «αποτελεί για το Ινστιτούτο, το Σύνδεσμο Μυ-οπαθών Κύπρου, αλλά κυρίως για τους ασθενείς μας, το μέσο επικοινωνίας με το κοινό, το μέσο έκφρασης των μελών του Συνδέσμου, καθώς επίσης και το μέσο ενημέρωσης για τις νευρολογικές και γενετικές ασθένειες».

Εξήγησε ότι το TELETHON δραστηριοποιείται κατά τη διάρκεια του χρόνου, με ένα και μο-ναδικό σκοπό, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των μελών του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, μέσω της οικονομικής στήριξης για την παροχή υπηρεσιών, άμεσες προς τους ασθενείς, αλλά και μέσω της χρηματοδότησης ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμά-των, τα οποία εκπονούν  το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και η Σχολή Μο-ριακής Ιατρικής. «Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω για ακόμα μια φορά τη σημασία της έρευνας που διεξάγεται στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και στη Σχολή Μοριακής Ιατρικής, καθώς ενισχύει ουσιαστικά τον τομέα της υγείας. Η έρευνα είναι εφαρ-μοσμένη έρευνα, με τα αποτελέσματα της να είναι απτά, τα βλέπουμε να εφαρμόζονται και να προσφέρονται ως υπηρεσίες πίσω στους ασθενείς, όπως για παράδειγμα η ανακάλυψη νέων διαγνωστικών μεθόδων για αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων ή ακόμα η ανάπτυξη νέου φαρμάκου ή εξέτασης» ανέφερε και διαβεβαίωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύ-θυνση και το προσωπικό του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου θα συνεχί-σουν να εργάζονται και να υπηρετούν με τον ίδιο ζήλο, τις ανάγκες της κοινωνίας μας, των συνανθρώπων μας, των ασθενών μας, πάντοτε μέσω του τρίπτυχου των δραστηριοτήτων μας, Υπηρεσίες-Έρευνα-Εκπαίδευση, καθώς συνδράμουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ασθενών. 

 

Λ. Φυλακτού: Πάντα προς όφελος των ασθενών

 

Από την πλευρά του ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, Καθ. Λε-ωνίδας Φυλακτού, διαβεβαίωσε ότι τα έσοδα του TELETHON που διατίθενται για την έρευ-να, αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο, πάντα προς όφελος των ασθενών. Οπως είπε, το TELETHON στηρίζει οικονομικά το Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου, με το ποσό των  €110.000, το οποίο δίνεται κάθε χρόνο, για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών των μελών του Συνδέσμου, μεταξύ άλλων για την αγορά μηχανημάτων και φαρμάκων, για τις κλινικές εξετάσεις, τις επεμβάσεις, καθώς επίσης και για τις κοινωνικές ανάγκες των μελών του Συνδέσμου. Παράλληλα, το TELETHON χρηματοδοτεί ερευνητικά προγράμματα τα οποία διεξάγονται από επιστήμονες του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου και φοιτη-τές της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν καταλυτική επίδραση στους ασθενείς. Σήμερα, υπάρχουν σε εξέλιξη 11 προγράμματα που αφορούν την μελέτη, τη διάγνωση και τη θεραπεία νευρολογικών και γενετικών ασθενειών. Κλείνο-ντας ο καθ. Φυλακτού ευχαρίστησε το μεγάλο χορηγό του Telethon, την ΟΠΑΠ Κύπρου ι-διαίτερα το Δημήτρη Αλετράρη που για 6η χρονιά στηρίζουν την προσπάθεια. Ευχαρίστησε επίσης το Συγκρότημα ΔΙΑΣ και την Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ, και τον διευθυντή του ομίλου, Χρύ-σανθο Τσουρούλλη που για 7η συνεχή χρονιά στηρίζουν το Telethon. Eυχαρίστησε τέλος όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές που έχουν αγκαλιάσει το TELETHON και το στηρί-ζουν στις προσπάθειές του. «Χωρίς όλους αυτούς, τίποτα δεν θα ήταν κατορθωτό, και σί-γουρα θα ήταν αδύνατη η επιτυχία του TELETHON. Τους ευχαριστούμε από καρδίας για τη διαχρονική τους στήριξή!» κατέληξε. 

 
 

Χ. Χρίστου: Η ΟΠΑΠ είναι δίπλα στην κοινωνία

 

Το μέλος του ΔΣ της ΟΠΑΠ Κύπρου Χαράλαμπος Χρίστου, είπε ότι «είναι η έκτη συνεχής χρονιά που η ΟΠΑΠ Κύπρου αποτελεί τον βασικό χορηγό του TELETHON, αλλά κάθε φο-ρά που ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας, νοιώθουμε σαν να είναι η πρώτη φορά! Με τον ενθουσιασμό και την ικανοποίηση να πλημμυρίζουν την καρδιά μας. Κι όταν μιλά η καρδιά των ανθρώπων, τότε δικαιούμαστε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο κόσμο, σε μια ποιοτικό-τερη κοινωνία όπου τα αγαθά της ζωής, όπως η υγεία, πρέπει και μπορούν να είναι αγαθά για όλους». Και συνέχισε: «Ως ΟΠΑΠ νοιώθουμε όμορφα, γιατί από την αρχή της πορείας μας στην Κύπρο, προτάσσουμε την ανάγκη της κοινωνικής μας παρέμβασης ως ύψιστη προτεραιότητα ευθύνης και συνείδησης. Είναι ιστορικά καταγραμμένο το γεγονός ότι, στην κατανομή των πρώτων πρακτορείων ΟΠΑΠ στην Κύπρο, το Νοέμβριο του 1969,  προτιμή-θηκαν συνάνθρωποι μας που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας. Κάποια μάλιστα, συναφή με τα προβλήματα που επιδιώκει να αντιμετωπίσει και το TELETHON σήμερα. Με αυτή την ευαισθησία απέναντι στον άνθρωπο, πορευθήκαμε μέχρι σήμερα για να καταστήσουμε την ΟΠΑΠ Κύπρου σύμμαχο της κυπριακής κοινωνίας σε όλους τους τομείς, με την υγεία να αποτελεί την ιδιαίτερη έγνοια μας».

 

Ο κ. Χρίστου συνεχάρη τους διοργανωτές του TELETHON και όσους συμμετέχουν ή στηρί-ζουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, αυτή την μεγάλη εκδήλωση ανθρωπιάς. Ιδιαίτερα σε καιρούς δύσκολους, όπου οι αξίες στριμώχνονται και οι άνθρωποι υποχρεώνονται να πα-λέψουν σκληρά για να επιβιώσουν, τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν κίνητρο για να ξαναβά-λουμε την καρδιά μας μπροστά. «Θέλουμε επίσης να σας ιαβεβαιώσουμε ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά σας και να στηρίζει το ουσιαστικό έργο σας. Θα εξακολουθήσει να στηρίζει το σύνολο  της κυπριακής κοινωνίας με θέρμη και δύναμη, α-νταποδίδοντας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την αγάπη με την οποία και η κοινωνία της Κύπρου αγκαλιάζει την ΟΠΑΠ», κατέληξε και ευχαρίστησε το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευ-ρολογίας για την άψογη συνεργασία μας και υπενθυμίζω ξανά ότι, εκεί και όπου μιλά η καρδιά, οι άνθρωποι έχουν προοπτική. Το ίδιο και η κοινωνία…

 

«Πηγή ζωής»

 

«Για εμάς η επιτυχία του TELETHON είναι μονόδρομος και πηγή ζωής, για να μην υπο-χρεωθούμε να περιορίσουμε ή ακόμα και να αναστείλουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στα άτομα με αναπηρίες» ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, Πά-μπος Παπαδόπουλος.

Εκ μέρους του υπουργείου Υγείας η γενική διευθύντρια Χριστίνα Γιαννάκη διαβεβαίωσε ότι το κράτος θα συνεχίσει τη στήριξη των μυοπαθών και γενικότερα των ασθενών και συνεχά-ρη το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής καθώς και το Telethon για το έργο που επιτε-λούν.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρύσανθος Τσουρούλης, διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήμα-τος ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης Σίγμα, που είναι και φέτος ο χορηγός επικοινωνίας του ΤΕLETHON.

 
 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

 

> Παρασκευή 9 Ιουνίου θα μεταδοθεί ζωντανά από την Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ, η μαραθώνια εκπομπή του TELETHON. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσουν η Βασιλική Χατζηαδάμου και ο Σταύρος Κυπριανού. Μαζί τους θα συμπαρουσιάσει ο Παναγιώτης Μπουγιούρης. 

 

> Τρίτη 13 Ιουνίου, εθελοντές θα διεξάγουν έρανο με κουπόνια των 2 ευρώ, σε δημόσια κτήρια, ιδιωτικούς οργανισμούς και δημόσιους χώρους.

 

> Πέμπτη 15 Ιουνίου, Italian Gala Opera, μια ξεχωριστή βραδιά με άριες στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, από το TELETHON και την Ιταλική Πρεσβεία.  Παραγωγή με 45 καλλιτέχνες επί σκηνής και μεταξύ τους, τέσσερις παγκοσμίου φήμης τραγουδιστές όπερας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8μ.μ. με κοκτέιλ και στις 9 οι παρευρισκόμενοι θα μεταφερ-θούν στο αμφιθέατρο όπου θα παρακολουθήσουν το κονσέρτο.

 

> Το Σάββατο 17 Ιουνίου εθελοντές και κυρίως πρόσκοποι, θα διεξάγουν εράνους σε πολλές υπεραγορές Παγκύπρια. 

 

> Την Κυριακή 25 Ιουνίου γιορτάζουμε τη ζωή και την υγεία. Ένα καλοκαιρινό πάρτι στο Gin Fish στη Μαρίνα Λεμεσού από τις 7 το απόγευμα για όσους θέλουν να απολαύσουν καλή μουσική, εκλεκτικά εδέσματα του εστιατορίου και διαλεκτό κρασί. Την εκδήλωση διορ-γανώνει η εθελόντρια μας κυρία Έλενα Κατσαντώνη.  

 

> Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου θα έχουμε και φέτος την εκδήλωση «Παιχνίδι Περιπέ-τειας» την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρο-μέων.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Αθαλάσσας. 

 

> 7-10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωσης «Ταξίδι με τα Φτερά της Ελπίδας» με προορισμό το Λονδίνο. Την εκδήλωση χορηγεί η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ και η Θυγατρική της εται-ρία PPT Aviation Servises και στηρίζουν οι COBALT, Louis Travel και Hermes Airports. 

 
Related Articles
winner