ΣΧΟΛΗ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, Ορίζοντες μάθησης και προσφοράς

Ο αλτρουισμός αποτελεί χαρακτηριστικό κάθε νέου επιστήμονα,  που μεταξύ των μελλοντικών του αναζητήσεων θέτει ως κύρια προτεραιότητά του τη δημιουργία δυνατότητας για ανακούφιση από τον ανθρώπινο πόνο και βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσα από την πρόληψη και αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών. Έτσι, με εργαλείο την έρευνα, η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) μού έδωσε αυτή την ευκαιρία για την πραγμάτωση των επιστημονικών μου στόχων και αναζητήσεων.

Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών μου σπουδών είχα μια επαφή με τη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του ΙΝΓΚ και εντυπωσιάστηκα με το υψηλό επίπεδο μάθησης με ελάχιστο αποδεκτό επίπεδο αυτό της αριστείας, τόσο από το επιστημονικό και ερευνητικό δυναμικό όσο και από την άρτια οργάνωση και διεθνή δικτύωση και αναγνώριση καθώς και το υψηλό επίπεδο στο ακαδημαϊκό περιβάλλον. Τα δεδομένα αυτά σφράγισαν την απόφασή μου να συνεχίσω τις σπουδές μου στην Ιατρική Γενετική, στη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του ΙΝΓΚ. Η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, πέρα από τις υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκές γνώσεις και εμπειρίες μού έδωσε και τη δυνατότητα να συμμετάσχω σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα και συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο και στο εξωτερικό και να κάνω δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ταυτόχρονα με τις σπουδές μου στη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου είχα την ευκαιρία να εργαστώ ως βοηθός ερευνητή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα (ERC). Μετά από τέσσερα χρόνια σπουδών απέκτησα το διδακτορικό τίτλο με θέμα της διατριβής μου την ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων για το μη επεμβατικό προγεννητικό έλεγχο.

Σήμερα εργάζομαι ως Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Τμήμα Καρδιαγγειακής Γενετικής και Δικανικής Γενετικής και η έρευνά μου αφορά την ανίχνευση νέων γονιδίων και βιοδεικτών που σχετίζονται με τη δημιουργία ανευρύσματος ανιούσας θωρακικής αορτής αλλά και με θέματα εφαρμοσμένης δικανικής γενετικής. Η εργασία μου στο Τμήμα αυτό μου προσφέρει καθημερινά πέρα από την επαγγελματική ικανοποίηση, καινούργιες γνώσεις και εμπειρίες που διανοίγουν νέους ορίζοντες επιστημονικής ολοκλήρωσης. Η εργασία σε ένα περιβάλλον με ανθρώπινο πρόσωπο, με συναδέλφους και προϊσταμένους υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου και με προθυμία να σου μεταδώσουν τις γνώσεις τους, σε ενθαρρύνουν για περεταίρω αυτοανάπτυξη. Πρόσφατα, ως αποτέλεσμα της ιδιότητας μου ως μέλος της επιστημονικής ομάδας του  τμήματος Καρδιαγγειακής Γενετικής και Δικανικής Γενετικής πήρα υποτροφία από το European Society of Cardiology First Contact Initiative Grant όπου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το Aortic Institute στο Πανεπιστήμιο του Yale στις ΗΠΑ. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία όπου είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καταξιωμένους επιστήμονες, να εκπαιδευτώ σε νέες μεθόδους και να ενημερωθώ για νέες πρωτοποριακές έρευνες.

Αυτό είναι το ακαδημαϊκό και επιστημονικό περιβάλλον της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του ΙΝΓΚ, μιας Σχολής που αναβαθμίζει τις επιστημονικές γνώσεις, που διευρύνει τους ερευνητικούς ορίζοντες και δημιουργεί τις δυνατότητες για καριέρα και προσφορά στο συνάνθρωπο.

Άννα Κεραυνού  
Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια
Τμήμα Καρδιαγγειακής Γενετικής και Δικανικής Γενετικής

Related Articles
winner