Οδηγίες για το Κλινικό Τμήμα και άλλες διευκρινήσεις για το ΙΝΓΚ

Οδηγίες σχετικά με το Κλινικό τμήμα του ΙΝΓΚ για τον κορωνοϊό 
 
 1. Αναστέλλεται η προσέλευση των ασθενών στο Φυσιοθεραπευτήριο μέχρι νεοτέρας. Θα διατηρηθεί προσωπικό ασφαλείας.
 2. Αναστέλλονται όλες οι εισαγωγές ρουτίνας στο θάλαμο. Η διεκπεραίωση των συνταγών για τα φάρμακα που χορηγούνται από το ΓεΣΥ θα γίνεται ηλεκτρονικά, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το ιατρό σας. Για τα νοσοκομειακά φάρμακα που γράφονται στο βιβλιάριο, θα προσκομίζετε το βιβλιάριο από συνοδό και όχι από τον ασθενή και η συνταγογράφηση θα γίνεται στα εξωτερικά ιατρεία.
 3. Αναστέλλονται όλα τα τακτικά ραντεβού και γίνονται τηλεφωνικά consultations, συμπεριλαμβανομένων και των συνεργατών ιατρών (πνευμονολόγου, ενδοκρινολόγου, καρδιολόγου, κλπ.).
 4. Αναστέλλεται η προσέλευση στην κοινωνική λειτουργό, η οποία θα εργάζεται από το σπίτι.
 5. Το φαρμακείο θα παραμείνει ανοικτό.
 6. Ο συνεργάτης ψυχολόγος  θα έχει μόνο τηλεφωνικά ραντεβού.
 7. Αναστέλλεται η προσέλευση στο διαιτολόγο. Θα υπάρχει τηλεφωνική συνεννόηση για τα υποκατάστατα τροφών.
 8. Δε θα γίνονται αιμοληψίες στο ΙΝΓΚ.
 
 
 
Άλλες διευκρινήσεις για τις εξετάσεις για τον κορωνοϊό
 
 1. Οι πόρτες για το κοινό θα είναι κλειστές.
 2. Θα υπάρχει φρουρός ασφαλείας στην είσοδο.
 3. Το κοινό πριν την είσοδο του θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις οδηγίες που θα του δοθούν.
 4. Θα υπάρχει θερμομέτρηση από νοσηλευτικό προσωπικό πριν την είσοδο στο χώρο.
 5. Όλοι οι προμηθευτές παρακαλούνται να ενημερώνουν τηλεφωνικά το άτομο που τους περιμένει για να διευθετηθεί άμεσα η παραλαβή των προϊόντων τους.
 
 
Με την ευκαιρία αυτή το Ινστιτούτο διευκρινίζει ότι δεν διεξάγει δειγματοληψίες για τον κορωνοϊό και δεν έχει την ευθύνη για την παροχή πληροφοριών σε σχέση με την πανδημία. Επίσης, το Ινστιτούτο δεν έχει την αρμοδιότητα για την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων για τον κορωνοϊο COVID-19, τα οποία προωθεί χωρίς καθυστέρηση στο Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Για γενικές πληροφορίες για τον κορωνοϊό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο 1450, το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Για αναφορά συμπτωμάτων από άτομα που πληρούν τα κλινικά και επιδημιολογικά κριτήρια λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο 1420 του Υπουργείου Υγείας. Σχετική πληροφόρηση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών www.pio.gov.cy/coronavirus
Other News
winner