ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Η συμβολή του ΙΝΓΚ στη μεγάλη δοκιμασία

Σε ρυθμούς κανονικότητας επιστρέφει σιγά σιγά η Κύπρος, αφού κατάφερε να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα την υγειονομική κρίση που ταλανίζει ολόκληρο τον πλανήτη. Η σταδιακή άρση των απαγορευτικών μέτρων βρίσκει το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου στην πρώτη γραμμή της μεγάλης προσπάθειας για ανασύνταξη το συντομότερο δυνατόν σε όλους τους τομείς, προς όφελος της κυπριακής  κοινωνίας. 

Το επιστημονικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό του Ινστιτούτου παραμένει σε εγρήγορση εξαιτίας των συνθηκών που δημιούργησε η πρωτοφανής κρίση. Θεωρούμε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει εμβόλιο και εγκεκριμένη φαρμακευτική θεραπεία κατά του ιού, ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει και ως εκ τούτου καλούμε όλους όπως παραμένουν ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Υπηρετώντας με αφοσίωση το τρίπτυχο έρευνα, υπηρεσίες και εκπαίδευση, το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής προετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να περάσει στο επόμενο στάδιο της στρατηγικής για επιστροφή στην κανονικότητα. 

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους ασθενείς, το Ινστιτούτο, ιεραρχώντας ως πρώτη προτεραιότητα τη διαφύλαξη του αγαθού της υγείας, ακολουθεί πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και υποδέχεται σιγά σιγά  τους ασθενείς του. 

 «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί το Ινστιτούτο βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μεγάλης προσπάθειας για αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής κρίσης» δηλώνει ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, εξαίροντας την τεράστια συμβολή του Τμήματος Μοριακής Ιολογίας, το οποίο ανταποκρίθηκε επάξια στο κάλεσμα της πολιτείας και διεξήγαγε χιλιάδες μοριακές διαγνωστικές εξετάσεις με επάρκεια και μοναδική αφοσίωση. «Το Ινστιτούτο απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι κομμάτι της κυπριακής κοινωνίας, την οποία υπηρετεί από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του», συμπλήρωσε ο κ. Φυλακτού και εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς το προσωπικό του Ινστιτούτου για τη συμβολή τους στη μεγάλη προσπάθεια για αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού. Επανέλαβε δε τις ευχαριστίες του προς τις εταιρείες, οργανισμούς αλλά και ιδιώτες που έσπευσαν να στηρίξουν με κάθε τρόπο το Ινστιτούτο και τους ανθρώπους που εργάστηκαν ατέλειωτες ώρες προκειμένου να ανταποκριθούν στον αυξημένο φόρτο εργασίας.

 

 

Other News
winner