TELETHON, Mίλησε και φέτος η καρδιά μας!

Συγκινητική ήταν και φέτος η ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου και του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου για μαζική στήριξη του φιλανθρωπικού θεσμού TELETHON, με απώτερο στόχο την οικονομική ενίσχυση που θα προσφέρει έμπρακτη βοήθεια σε ασθενείς με νευρολογικές και γενετικές παθήσεις, καθώς επίσης και χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων που διεξάγονται από επιστήμονες του ΙΝΓΚ.

Κύριες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του TELETHON 2023, αποτέλεσαν ο Τηλεμαραθώνιος αγάπης που μεταδόθηκε ζωντανά από το ΡΙΚ1 σε συνεργασία με τον ALPHA Κύπρου, και ο Παγκύπριος Έρανος, που πραγματοποιήθηκε σε υπεραγορές και μεγάλα καταστήματα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών. Χιλιάδες συμπολίτες μας, οργανωμένα σύνολα και εταιρείες στήριξαν την δράση του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για προσφορά, συνεισφέροντας στο έργο του TELETHON.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 8 Ιουνίου, ο Τηλεμαραθώνιος TELETHON επέστρεψε και σε μία σύμπραξη αλληλεγγύης της δημόσιας με την ιδιωτική τηλεόραση, ΡΙΚ1 και ALPHA Κύπρου ένωσαν δυνάμεις. Με παρουσιαστές τη Χριστιάνα Αριστοτέλους και τον Σταύρο Κυπριανού ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα μεταδόθηκε από το Στούντιο 3 του ΡΙΚ, από όπου τόσο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, όσο και οι υπόλοιποι καλεσμένοι έστειλαν τα δικά τους μηνύματα στήριξης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, ενώ στο τηλεφωνικό κέντρο που εγκαταστάθηκε δωρεάν από τη CYTA στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Θεατράκι του ΡΙΚ, δεκάδες αγαπημένα πρόσωπα λάμβαναν τις εισφορές του κοινού, που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πρωταγωνιστής του τηλεμαραθωνίου ήταν ο μικρός Μιχάλης Σπανός, ο οποίος πάσχει από μυϊκή δυστροφία.  Ο Μιχάλης  μαζί με την οικογένεια του στο στούντιο μοιράστηκαν τη δική τους συγκινητική ιστορία για τις προκλήσεις της ασθένειας ευαισθητοποιώντας και ταυτόχρονα ενημερώνοντας το κοινό στέλνοντας θετικά μηνύματα προς την κοινωνία, και ιδιαίτερα προς άλλες οικογένειες με παρόμοια προβλήματα ώστε να δουν τη ζωή με αισιοδοξία.  

   

 

 

Το Σάββατο 10 Ιουνίου, από το πρωί ως αργά το απόγευμα εκατοντάδες εθελοντές σε όλη την ελεύθερη Κύπρο στελέχωσαν τις ειδικές ομάδες για τον Παγκύπριο έρανο που διεξήχθη σε υπεραγορές και μεγάλα καταστήματα, μία ευκαιρία για τον κόσμο να ενισχύσει οικονομικά και να βοηθηθούν συνάνθρωποι μας. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν για άλλη μία φορά συγκινητική και με την συνεισφορά τους δημιουργούν μία αλυσίδα αλληλεγγύης ενώ άξιοι επαίνων και συγχαρητηρίων για άλλη μια φορά είναι οι εθελοντές με την αφοσίωση και την ανεκτίμητη προσφορά τους.

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου και ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου, ευχαριστούν θερμά τους χιλιάδες συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και συνεισέφεραν οικονομικά. Επίσης απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές, οι οποίοι και φέτος εργάστηκαν ανιδιοτελώς για την επιτυχία των εκδηλώσεων. Ευχαριστούν επίσης τον διαχρονικό Μεγάλο Χορηγό του TELETHON, ΟΠΑΠ Κύπρου καθώς επίσης και τους υπόλοιπους χορηγούς και υποστηρικτές για τη σημαντική συνεισφορά τους στην επιτυχία του φιλανθρωπικού θεσμού.

 

 

 

Οι εκδηλώσεις για τον μήνα TELETHON συνεχίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο στις 16 Ιουνίου, με τη συναυλία-αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και της Πρώτης Κυρίας, Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη, Επίτιμης Προστάτιδας του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου.  Στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου παρουσιάστηκε ένα εξαίσιο ρεπερτόριο με τις μαγευτικές ερμηνείες δύο διεθνούς κύρους σολίστ, της Σοπράνο Alessandra di Giorgio και του Τενόρου Diego Godoy υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου Günter Neuhold.
 
Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει ουσιαστικά το Ινστιτούτο Νευρολογίας &Γενετικής Κύπρου «το οποίο τάχθηκε  από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πολίτες, δίπλα στους ασθενείς, μέσω του ΓΕΣΥ κι έχει καταφέρει αυτά τα 33 χρόνια ύπαρξης και προσφοράς του, να τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης και να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο ως περιφερειακό κέντρο έρευνας και αριστείας, προσφοράς και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και εκπαίδευσης στα επιστημονικά και κοινωνικά δρώμενα της Κύπρου και είμαστε περήφανοι για αυτό».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι το πολυεπίπεδο έργο του Ινστιτούτου είναι σε όλους μας γνωστό, είτε μέσω της ιατρικής περίθαλψης που παρέχει στους ασθενείς, είτε μέσω της πρωτοποριακής έρευνας και της παροχής προγραμμάτων μεταπτυχιακής εκπαίδευσης. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε επίσης τον Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπορυ ότι η Πολιτεία στέκεται στο πλευρό τους τονίζοντας ότι «Οι δράσεις του Συνδέσμου αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα της έμπρακτης συμβολής και του οφέλους που ο εθελοντισμός, λειτουργώντας σε οργανωμένη βάση, σε ένα Σύνδεσμο, μπορεί να αποφέρει στη σύγχρονη κοινωνία», είπε.

Ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής & Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, στο δικό του χαιρετισμό αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Πρώτη Κυρία για τη φιλοξενία της φιλανθρωπικής συναυλίας στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, εστίασε στη σημαντική συνεισφορά του TELETHON τόσο για τη στήριξη των ασθενών με νευρολογικές και γενετικές παθήσεις, καθώς επίσης και τη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων που διεξάγονται από επιστήμονες και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Ινστιτούτου, με άμεση εφαρμογή σε ασθενείς. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, ευχαριστώντας το Κράτος για τη διαχρονική του στήριξη. 

Στο δικό του χαιρετισμό, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου Πάμπος Παπαδόπουλος εξέφρασε τη χαρά του για την επιστροφή των εκδηλώσεων μετά τη διαφοροποίηση τα τελευταία τρία χρόνια: «Και φέτος, πιστοί στο καθήκον μας, όπως κάθε Ιούνιο, για να ενημερώσουμε την κοινωνία για τις νευρομυϊκές παθήσεις, αλλά και να στείλουμε κάλεσμα στον κόσμο να μας στηρίξει με τις εισφορές του». Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν στη φετινή διοργάνωση επεσήμανε γιατί είναι σημαντική η συνεισφορά όλων: «Η επιτυχία του TELETHON είναι για μας μονόδρομος και πηγή ζωής, για να μην υποχρεωθούμε να περιορίσουμε ή ακόμα και να αναστείλουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειες τους».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε τιμητικές πλακέτες στον κ. Σταύρο Καραμοντάνη του Ομίλου Caramondani χορηγού της εκδήλωσης, στον κ. Δημήτρη Αλετράρη της ΟΠΑΠ Κύπρου, μεγάλου χορηγού του TELETHON, στον κ. Jan Malkus Ιδιοκτήτης (BDSwiss) κύριο υποστηρικτή της εκδήλωσης και στην κ. Γεωργία Λευκαρίτη της PETROLINA (Holdings) Ltd και στον κ. Δημήτρη Μαυρομίχαλο της PPT Aviation Services, επίσης διαχρονικούς υποστηρικτές και χορηγούς του θεσμού TELETHON.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν ο ALPHA Κύπρου.

Άλλοι υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες: AstroBank, Hellenic Bank, Petrolina & PPT Aviation Services Ltd, Coca-Cola Cyprus, ΑΗΚ, Chrysostomides, Cyproman, Andrey & Julia Dashin’s Foundation, Baker Tilly, Χαραλαμπίδης Κρίστης, Scientronics, Procopiou Medishop, C. Georgiou Lab Supplies, Vouros Group of Companies, PWC, KPMG, Ghalanos Distributors, Olive Bee, Agathocleous Group, Flexi Flyers, The Best, ΡΙΚ και SoldOutTickets. Χορηγός Επικοινωνίας ήταν ο ALPHA Κύπρου.

 

 

 

       

Other News
winner