Δωρεά εξοπλισμού στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) από την Exness για περισσότερες εξετάσεις για κορωνοϊό

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής (ΙΝΓΚ) ανακοινώνει ότι έχει αποδεχθεί από την εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Exness, η οποία εδρεύει στη Λεμεσό, την δωρεά εξοπλισμού για τη διενέργεια ακόμη μεγαλύτερου αριθμού εργαστηριακών εξετάσεων για τη διάγνωση του κορωνοϊού (SARS-COVID19). 

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη γενναιόδωρη δωρεά της εταιρείας Exness, ενέργεια την οποία ερμηνεύουμε ως αναγνώριση της συνδρομής μας στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού στη χώρα μας» δήλωσε ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού. 

Σύμφωνα με τον Καθ. Φυλακτού, η προσφορά του πλέον σύγχρονου αυτού τεχνολογικού εξοπλισμού, το οποίο χρησιμεύει για το πρώτο από τα δύο στάδια εντοπισμού του ιού, θα αυξήσει την ταχύτητα και τον αριθμό των δειγμάτων που θα μπορούμε να αναλύουμε ταυτοχρόνως παρόλο ότι είμαστε ήδη σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα σε σχέση με άλλες χώρες. 

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Exness, κ. Petr Valov, ανέφερε ότι βλέποντας τη μεγάλη ταχύτητα με την οποία ο ιός εξαπλώθηκε σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ιταλία και το Ιράν, είναι καθήκον μας να στηρίξουμε τον ιατρικό τομέα στην Κύπρο προκειμένου να αποφύγει το χείριστο σενάριο. «Απευθύνω πρόσκληση προς άλλες ιδιωτικές εταιρείες στην Κύπρο να στηρίξουν τις προσπάθειές μας και να σταθούμε αρωγοί στις προσπάθειες των ειδικών σε θέματα υγείας στην Κύπρο για να αντιμετωπίσουν αυτή την τεράστια πρόκληση». 

Ο εξοπλισμός που θα παραχωρήσει η εταιρεία Exness έχει παραγγελθεί και θα εγκατασταθεί στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής το συντομότερο. Η δωρεά αυτή είναι μια από τις πολλές ενέργειες για την αντιμετώπιση της νόσου, που αναλαμβάνει η εταιρεία Exness, η οποία αποφάσισε να διαθέσει συνολικό ποσό μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ για την υποστήριξη ερευνητικών και ιατρικών δράσεων καθώς και την παραχώρηση βοήθειας σε επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Επιπλέον η εταιρεία παροτρύνει τα στελέχη και το προσωπικό της να εργάζονται από το σπίτι και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους προκειμένου να συμβάλουν στην αποτροπή διασποράς του ιού. 

Όπως είναι γνωστό, το εργαστήριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου ήδη διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διενέργεια της μοριακής ανίχνευσης του κορωνοϊού, η οποία μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν πρόσφατα οι Ιατρικές Υπηρεσίες και οι Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, είναι η μόνη εγκεκριμένη και αξιόπιστη μέθοδος εργαστηριακής διάγνωσης του ιού.

 

Λευκωσία, Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Related Articles
winner