ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ - Συνήθεις ερωτήσεις

Το Φαρμακείο του Κλινικού Τμήματος εξυπηρετεί εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς

Πρέπει να έχετε αποκτήσει φάκελο στο ΙΝΓΚ μετά από παραπομπή από κυβερνητικό νευρολόγο ή νευροχειρούργο, να κατέχετε κάρτα δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψης εν ισχύ, και η συνταγή σας να έχει γραφτεί από γιατρό του ΙΝΓΚ (νευρολόγο ή ειδικευόμενο).

Το φαρμακείο μας ΔΕΝ  μπορεί να εκτελέσει συνταγές γιατρών εκτός ΙΝΓΚ εκτός από ειδικές περιπτώσεις όπου τα συνταγογραφούμενα φάρμακα δεν διατίθενται από άλλο κυβερνητικό φαρμακείο της επαρχίας Λευκωσίας.

Για να πάρετε φάρμακα πρέπει να φέρετε το βιβλιάριο υγείας που περιέχει τη συνταγή σας, ένσημα και την κάρτα νοσηλείας σας.

 

Χρειάζεται να φέρετε ένα ένσημο των €0.50 για κάθε είδος φαρμάκου που θα πάρετε (ανεξαρτήτου ποσότητας). Για σκοπούς εξοικονόμησης χρόνου, παρακαλείσθε να επικολλάτε τα απαραίτητα  ένσημα στο πίσω μέρος του λευκού στελέχους της συνταγής   πριν την προσέλευση σας στο φαρμακείο.

 

Ένσημα μπορείτε να προμηθευτείτε από τα κρατικά νοσοκομεία, τα εξωτερικά ιατρεία και τα ταχυδρομεία.  ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΝΣΗΜΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ.

 

Οι συνταγές ισχύουν για διάστημα 6 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης τους.

 

Μπορείτε να προμηθευτείτε νέα  συνταγή από τον επί καθήκοντι ιατρό που βρίσκεται στο θάλαμο εσωτερικής νοσηλείας του ΙΝΓΚ από Δευτέρα έως Παρασκευή μεταξύ 8.30 -9.00 πμ.

 

Το μέγιστο διάστημα για το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε φάρμακα σε κάθε σας επίσκεψη είναι δύο μήνες.

 

Μπορείτε να έρθετε για χορήγηση φαρμάκων  3-7 ημέρες πριν να σας τελειώσουν τα φάρμακα που πήρατε σε προηγούμενη επίσκεψη.

 

Τα πλείστα από τα φάρμακα του ΙΝΓΚ είναι διαθέσιμα σε όλα τα φαρμακεία των κρατικών νοσηλευτηρίων και των εξωτερικών ιατρείων. Παρακαλώ συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας για  επιβεβαίωση της διαθεσιμότητας τους.

 

Σε περίπτωση έλλειψης, ο φαρμακοποιός θα σας δώσει ένα διατακτικό σημείωμα το οποίο  θα μπορείτε να εξαργυρώσετε είτε  σε κάποιο άλλο νοσοκομείο είτε στο φαρμακείο μας μετά την παραλαβή του φαρμάκου. Η ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.

 

Όχι. Το ένσημο για το φάρμακο που περιλαμβάνεται στο διατακτικό  έχει τοποθετηθεί στην αρχική συνταγή.

 

Όχι. Για να είναι δυνατή η εκτέλεση της συνταγής σας πρέπει να είναι σε πρωτότυπη μορφή.

 

Όχι. Τα φάρμακα μπορούν να παραληφθούν από οποιοδήποτε οικείο  άτομο αρκεί να φέρει μαζί του όλα τα απαραίτητα  για την εκτέλεση της συνταγής. Ενθαρρύνεται η προσωπική παρουσία του ασθενή ώστε να γίνει σωστότερη ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τη θεραπεία του.

Παρακαλώ σημειώστε ότι το φαρμακείο μας  ΔΕΝ αναλαμβάνει την αποστολή φαρμάκων με ταξί, κούριερ  κλπ.

 

 

 

Ο φαρμακοποιός θα σας εξηγήσει το σωστό τρόπο λήψης των φαρμάκων σας, θα σας δώσει οδηγίες για τη φύλαξη τους και, αν ζητηθεί, θα σας ενημερώσει για τυχόν παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα.

Μπορείτε να αγοράσετε φάρμακα  μόνο  στην περίπτωση που αυτά ΔΕΝ διατίθενται στα φαρμακεία του ιδιωτικού τομέα και αφού πρώτα έχετε εξασφαλίσει την σχετική  βεβαίωση από ιδιωτικό φαρμακείο.

Θα πρέπει να περάσετε πρώτα από το φαρμακείο όπου θα γίνει η τιμολόγηση των φαρμάκων και θα εκδοθεί τιμολόγιο  το οποίο θα παρουσιάσετε στο λογιστήριο για την πληρωμή.  Στη συνέχεια θα επιστρέψετε στο φαρμακείο  με την απόδειξη πληρωμής για  να  παραλάβετε τα  φάρμακα σας.

Το λογιστήριο του ΙΝΓΚ δέχεται πληρωμές με μετρητά, επιταγή ή πιστωτική κάρτα.

 

Μετά την παραλαβή φροντίστε τα φάρμακα να αποθηκεύονται το συντομότερο σε δροσερό και σκιερό μέρος χωρίς υγρασία. ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

Για τη διασφάλιση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας φαρμάκων που χρειάζονται ψυγείο , είναι απαραίτητο  να φέρνετε μαζί σας παγωνιέρα και παγωμένες παγοκύστες και να τοποθετείτε  τα φάρμακα μέσα μετά την παραλαβή τους. Μόλις επιστρέψετε στο σπίτι ή στην εργασία σας, τα φάρμακα πρέπει να  τοποθετούνται άμεσα στο ψυγείο σας.

Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στους ειδικούς κάδους απόρριψης φαρμάκων που βρίσκονται στην είσοδο του ΙΝΓΚ και στο φαρμακείο. Το προσωπικό του φαρμακείου θα μεριμνήσει για την καταστροφή τους με τρόπο που να ελαχιστοποιείται η μόλυνση του περιβάλλοντος.

 

Το φαρμακείο βρίσκεται στο ισόγειο του ΙΝΓΚ στο χώρο αναμονής των εξωτερικών ιατρείων.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με το προσωπικό του φαρμακείου στα τηλέφωνα 22-392728 , 22-392801, 22-392740 και 22-358600. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήστε μέσω τηλεομοιότυπου (fax) στον αριθμό 22-392811 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο cing\elena (κα Έλενα Κκολού, υπεύθυνη φαρμακοποιός) ή στο cing\ploutarchou  (κα Άντρη Πλουτάρχου, Φαρμακοποιός).

 

Οι  συνταγές  εκτελούνται τη  Δευτέρα  8.30 πμ - 5.00 μμ  και από Τρίτη μέχρι Παρασκευή 8.30 πμ -14.00μμ.

winner