News & Events

TELETHON, Χριστουγεννιάτικες προτάσεις

Γλυκιές παραδοσιακές προτάσεις ετοιμάζει το TELETHON για την περίοδο των Χριστουγέννων.  Κι αυτό δεν είναι άλλο από τα Χριστουγεννιάτικα Κέικ, τα καταπληκτικά «Μαμούλια» και μοναδικά Φοινικωτά. 

Τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά του TELETHON, θα είναι φτιαγμένα με πολλή φροντίδα και από τα καλύτερα υλικά.

Με εγγυημένη τη χαρακτηριστική πλούσια γλυκιά γεύση τους, είναι σίγουρο ότι θα προσδώσουν τη τελευταία πινελιά στις γεύσεις των Χριστουγέννων.  

Η γλυκιές δημιουργίες φέρουν την υπογραφή της συναδέλφου Μαρίας Έλληνα, η οποία διαθέτει ταλέντο στη ζαχαροπλαστική αλλά και μακροχρόνια συνεισφορά στον φιλανθρωπικό μας θεσμό. 

Τα Christmas  Cakes, τα Μαμούλια και τα φοινικωτά  θα διατίθενται μόνο με παραγγελίες τις οποίες θα δεχόμαστε από 10 Οκτωβρίου μέχρι τις 20 Νοέμβριου.   Όλες οι παραγγελίες θα παραδοθούν 20-21 Δεκεμβρίου. 

Οι τιμές:
Christmas Cake €50    
Μαμούλια (10 τεμάχια)  €20
Φοινικωτά (15 τεμάχια)  €20

Από κάθε πώληση κέικ, 30 ευρώ θα διατίθενται στο Telethon, ως επίσης και 10 ευρώ από κάθε συσκευασία γλυκών.

Οι παραγγελίες θα γίνονται δεκτές στα τηλέφωνα 22392772 και 99332820.

Χορηγοί:
Angeo-Πρώτες ύλες αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής, Ξηροί καρποί  & Αποξηραμένα Φρούτα Λειβαδιώτη, Τα σπιτικά γλυκά της Νίκης, Mintikkis Farm Ltd,  Mitsides Group, Laiko Cosmos Trading,  ALASIA Commandaria,  GHALANOS Distributors.

 


Γάτες ως ένα συλλεκτικό έργο τέχνης

Πρωτότυπα και σπάνια μικρά έργα τέχνης, σε σχήμα γάτας ετοιμάζει το TELETHON για να τα διαθέσει προς πώληση και όλα τα έσοδα να στηρίξουν τον φιλανθρωπικό θεσμό. Στην καλλιτεχνική αυτή διοργάνωση λαμβάνουν μέρος επαγγελματίες καλλιτέχνες, στην πλειοψηφία τους ζωγράφοι.  Θα κληθούν να φιλοτεχνήσουν τις γάτες ανάλογα με τη δική τους τεχνοτροπία και θα διατίθενται προς πώληση από τα μέσα Νοεμβρίου.  Οι γάτες είναι ξύλινες πλάκες διαστάσεων 15 εκ. Χ 9 εκ. και θα μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα έπιπλο ή ακόμα να κρεμαστούν στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.  Πάντως θα αποτελούν μια τέλεια ιδέα για δώρο για τις ημέρες των γιορτών. 

 

Γιατί επιλέγηκε η γάτα
Και ποιος δεν συμπαθεί τα καταπληκτικά αυτά τετράποδα.  Η γάτα συμβολίζει την ισορροπία και τη θαλπωρή του σπιτιού στο οποίο ανήκει.  Μπορεί να σε διασκεδάζει με τα παιχνίδια της και άλλοτε να σου κρατάει συντροφιά για ώρες καθισμένη δίπλα σου. Είναι ένα αγαπησιάρικο τετράποδο που δέχεται τα ατέλειωτα χάδια σου και γουργουρίζοντας από ευχαρίστηση σε αποφορτίζει από την ένταση της ημέρας και σου μεταφέρει ένα αίσθημα ηρεμίας.  

Η κάθε γάτα έχει το δικό της χαρακτήρα, έτσι και οι δικές μας γάτες είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους.  Φιλοτεχνήθηκαν όλες με ένα μοναδικό τρόπο.  Τα μικρά έργα τέχνης θα είναι έτοιμα προς πώληση στα μέσα Νοεμβρίου 2021.  Ολοκληρωμένος κατάλογος των έργων θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του TELETHON  

 

Πεζοπορία στο δάσος Μαχαιρά για το Telethon

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου το Telethon Hiking στο μονοπάτι “Θκυό Μούττες” ή “Παυλιάδες”. Την μοναδική πεζοπορία διοργάνωσαν για το Telethon ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων και η ομάδα του CING-ERS Core Trips Group, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Πρόκειται για ένα μοναδικό αρχαίο μονοπάτι, το οποίο είχε διαμορφώσει η ανάγκη για πόσιμο νερό της πανίδας του νησιού και το οποίο οδηγούσε τα ζώα στην πηγή της Τζεραμίας.  Το μονοπάτι ξεκινάει στα 1100 μέτρα από τον εκδρομικό χώρο Κιονιών (Τζιόνια) με κατεύθυνση το χωριό Βαβατσινιά.  Έχει διαμορφωθεί κατάλληλα από το Τμήμα δασών της Κύπρου με σκοπό οι πεζοπόροι και οι λάτρεις της φύσης να έχουν πρόσβαση προς τις «δίδυμες αδελφές» τις Παυλιάδες ή όπως ονομάζονται «Θκυό Μούττες».

   

    

 

Related Articles
Telethon