News & Events

TELETHON, Ξανά μαζί στο θεσμό της ανθρωπιάς

Μετά από τις ανατροπές που προκάλεσε η πανδημία, οι εκδηλώσεις του Telethon επιστρέφουν σιγά σιγά στη δική τους κανονικότητα και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μπορούμε πλέον να προγραμματίζουμε μια σειρά από δραστηριότητες, που τόσο πολύ έχει αγκαλιάσει η κυπριακή κοινωνία. 

Η αμέσως επόμενη εκδήλωσή μας είναι το πολύ γνωστό The i-Fitness Day, που προγραμματίζεται για την Κυριακή 17 Απριλίου 2022. 

Σας υποσχόμαστε μια μέρα γεμάτη ενέργεια και ρυθμό. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα είναι πλούσιο σε επιλογές όπως Body Pump, Body combat, cx works, Zumba dance, body Balance κ.α.  Στην διάθεσή σας να επιλέξετε ένα ή περισσότερα είδη γυμναστικής. Θα υπάρχουν ακόμα και προγράμματα γυμναστικής για παιδιά, τα οποία κάθε χρόνο δείχνουν μεγάλο ενθουσιασμό για τη συμμετοχή τους.  

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του G C  School στη Λευκωσία.  Το G C School διαχρονικά στηρίζει το TELETHON και φέτος θα παραχωρήσει τους χώρους του αφιλοκερδών για τη πραγματοποίηση της εκδήλωσης μας. Το ποσό συμμετοχής θα είναι 10 ευρώ το άτομο, και στο χώρο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν ένα πακέτο δώρων.  

Λεπτομερές πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορεί κάποιος να βρει στο  https://www.facebook.com/TelethonCy. Επίσης, στο χώρο θα λειτουργεί οργανωμένος παιδότοπος με επίβλεψη. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στο Facebook, The i Fitness Day ή καλώντας το 99 663 255.

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι: Morfou Karate ΜΜΑ Fitness by Ice Man το G.C. School of Careers το TELETHON.     

Μεγάλος χορηγός Telethon, ΟΠΑΠ Κύπρου
Στηρίζουν, το Συγκρότημα ΔΙΑΣ και η Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ

Χορηγός φιλοξενίας το  G C School 
Κύριοι υποστηρικτές, το Μεταλλικό νερό Vitel  και τα Καταστήματα Famous Sports

     

 

Παραδοσιακές και νόστιμες φλαούνες για καλό σκοπό

Οι φλαούνες μας είναι φτιαγμένες από τα καλύτερα υλικά και από τα πιο έμπειρα χέρια. Η φλαούνα είναι το παραδοσιακό έδεσμα που δεν λείπει ποτέ από τις γεύσεις του Πάσχα.  Οι φλαούνες μας έχουν μυρωδιά από δυόσμο και αφράτη γέμιση από τρία κυπριακά τυριά, (τυρί φλαούνας, Χαλούμι και Κεφαλοτύρι).  Η κυρία Μαρία Έλληνα μας προτείνει να δοκιμάσουμε τις δημιουργίες της.  Η κάθε φλαούνα θα έχει μέτριο μέγεθος με βάρος 330γρ και θα πωλούνται προς €4 η μία δηλαδή προς €12.10 το κιλό.  Παραγγελίες θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 5 Απριλίου.  Ποσό €3 ευρώ από τη πώληση κάθε φλαούνας, θα διατίθεται στο TELETHON. Τη συνταγή μας χορήγησαν οι γαλακτοβιομηχανίες, Χαραλαμπίδης Κρίστης και Αλάμπρα, οι Ξηροί Καρποί Λειβαδιώτη, Mitsidis και Φάρμα Μιντίκκης.

Για παραγγελίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:
Μαρία Έλληνα 99332820
Γραφείο TELETHON  99135145

 


 

 

 

 

Μια μοναδική μέρα με πεζοπορία και πικ-νικ στον εκδρομικό χώρο στο δάσος Ξυλιάτου

Telethon Hiking, Κυριακή 8 Μαΐου 2022.  Η πεζοπορία θα γίνει στο μονοπάτι στο φράγμα Ξυλιάτου. Μια απίθανη μέρα υπόσχεται ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων σε όσους μας ακολουθήσουν στον εκδρομικό χώρο στο δάσος Αγίας Μαρίνας/Ξυλιάτου κάτω από το φράγμα Ξυλιάτου.
Ο εκδρομικός χώρος βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος κρυμμένος ανάμεσα σε δυο πλαγιές.  Στο σημείο αυτό, κι αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα ξεκουραστούμε και θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας.   Όπως κάθε φορά οι φίλοι του Συνδέσμου, θα ετοιμάσουν φρέσκο ψημένο σουβλάκι και συνοδευτικά και θα σερβίρουν αναψυκτικά και μπύρες. 

Το μονοπάτι
Το μονοπάτι του Ξυλιάτου είναι ένα μικρό και όμορφο μονοπάτι 4 χιλιομέτρων.  Είναι ένα κυκλικό μονοπάτι το οποίο κάνει το γύρο του φράγματος.  Το δάσος που περιβάλλει το μονοπάτι ονομάζεται «Αδελφοί».  Χαρακτηρίζεται ως εύκολο μονοπάτι και το μέγιστο υψόμετρο είναι στα 593 μέτρα.
Μόλις φτάσεις στο μονοπάτι αντιλαμβάνεσαι αυτόματα πως βρίσκεσαι σε ένα μοναδικά όμορφο και γραφικό τοπίο.  Το ίδιο το φράγμα είναι ένα αξιοθαύμαστο μέρος. Στην αρχή το μονοπάτι είναι ανηφορικό και καθώς το ανεβαίνεις η θέα γίνεται σε κάθε σημείο και καλύτερη. Η θέα του φράγματος, του δάσους που το περιβάλλει και τα βουνά στο βάθος είναι μαγευτική. Το πιο «δύσκολο» κομμάτι είναι στην αρχή (περίπου 15 λεπτά). Η υπόλοιπη διαδρομή δεν έχει ιδιαίτερη δυσκολία. Όμως είναι πραγματικά υπέροχη αφού περπατάς δίπλα από το πυκνό δάσος «Αδελφοί» και το φράγμα.

Γενικές πληροφορίες
Για να μεταβείτε στον εκδρομικό χώρο η διαδρομή που θα ακολουθήσετε από Λευκωσία είναι:  E903 Ανθούπολη – Grammar School -  – Εργάτες – E929 Άγιος Ιωάννης – Αγίοι Ηλιόφωτοι – Ε906 Κάτο Μονή – Ε907 Αγία Μαρίνα – Ξυλιάτος – Εκρομικός Χώρος Ξυλιάτου. Η διαδρομή από την Ανθούπολη είναι περίπου 30 λεπτά.

Χώρος συγκέντρωσης: Εκδρομικός χώρος Ξυλιάτου. Σε υψόμετρο 560 μέτρα.
Έναρξη πεζοπορίας στις 11π.μ.
Μετάβαση στον εκδρομικό χώρο Ξυλιάτου με ιδιωτικά οχήματα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99135145

Ποσό συμμετοχής 15 ευρώ το άτομο.  Η τιμή περιλαμβάνει τη συμμετοχή στην πεζοπορία και μεσημεριανό γεύμα (χοιρινό σουβλάκι) με ποτό.  Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο 99135145 ή στο [email protected]. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο TELETHON. Η χρέωση για παιδιά κάτω των 12 ετών είναι 10 ευρώ, για το φαγητό. 

Στην πορεία δικαιούνται να λάβουν μέρος άτομα ηλικίας από 12 ετών και άνω.

     

     

 

Γάτες ως ένα σπάνιο έργο τέχνης

Άρχισε και συνεχίζεται η πώληση από πρωτότυπα και σπάνια μικρά έργα τέχνης, σε σχήμα γάτας τα οποία φιλοτέχνησαν επαγγελματίες καλλιτέχνες της Κύπρου.  Όλα τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν στο TELETHON.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά του φίλους καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και φιλοτέχνησαν ο καθένας με το δικό του τρόπο και χαρακτήρα τις γάτες μας.  Οι «γάτες» είναι ξύλινες πλάκες διαστάσεων 15 εκ. Χ 9 εκ.  και μπορούν να αποτελέσουν μια τέλεια ιδέα για δώρο. 

Κατάλογο με όλες τις γάτες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του TELETHON στο σύνδεσμο:   https://www.cing.ac.cy/en/telethon/news-events/ekdilosis2022/tele22_cats

Όλες οι γάτες έχουν την ίδια τιμή και πωλούνται προς 30 ευρώ. Για πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητά τους και για αγορά, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το γραφείο του TELETHON στο 22392608 ή στο 99135145.


Γιατί επιλέγηκε η γάτα
Και ποιος δεν συμπαθεί τα καταπληκτικά αυτά τετράποδα; Η γάτα συμβολίζει την ισορροπία και τη θαλπωρή του σπιτιού στο οποίο ανήκει.  Μπορεί να σε διασκεδάζει με τα παιχνίδια της και άλλοτε να σου κρατάει συντροφιά για ώρες καθισμένη δίπλα σου. Είναι ένα αγαπησιάρικο τετράποδο που δέχεται τα ατέλειωτα χάδια σου και γουργουρίζοντας από ευχαρίστηση σε αποφορτίζει από την ένταση της ημέρας και σου μεταφέρει ένα αίσθημα ηρεμίας.  

Related Articles
Telethon