ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ, Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων

Στις 28 Φεβρουαρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, συμμετείχε με τη φωταγώγηση του κτηρίου του στη δράση της Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων. Ανάμεσα σε άλλα, φωταγωγήθηκε το Προεδρικό Μέγαρο, το Υπουργείο Υγείας και η Βουλή των Αντιπροσώπων. Η συγκεκριμένη εκστρατεία καθιερώθηκε από τη EURORDIS το 2020, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινότητας και των αρμόδιων φορέων σχετικά με τις σπάνιες παθήσεις και τις πολλαπλές τους συνέπειες στη καθημερινότητα των ασθενών και των οικογενειών τους.

Το Ινστιτούτο συμμετέχει για δεύτερη φορά σε αυτή τη δράση, θέλοντας με τη σειρά του να συνδράμει τις προσπάθειες για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και παράλληλα να ενημερώσει ότι στο Ινστιτούτο διεκπεραιώνονται έρευνες με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας που ταλαιπωρούνται από διάφορες σπάνιες ασθένειες. 

Το ΙΝΓΚ συμμετέχει σε διάφορα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Αναφοράς όπου γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών με σκοπό την εξεύρεση καλύτερων θεραπειών για την αντιμετώπιση ασθενειών με τελικό αποτέλεσμα την καλύτερη θεραπεία των ασθενών. 

Το ΙΝΓΚ προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε ασθενείς που πάσχουν από σπάνιες παθήσεις, και παράλληλα, διεξάγεται πρωτοποριακή έρευνα με σημείο αναφοράς πολλές από τις παθήσεις αυτές. Η έρευνα που διεκπεραιώνεται αποτελεί τον μοναδικό τρόπο απόκτησης γνώσης γύρω από τα σπάνια νοσήματα και το μέσο για την ανάπτυξη καινούργιων θεραπευτικών μεθόδων. 

Η συνεργασία με την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων είναι πολυεπίπεδη, με απώτερο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και παροχή θεραπείας των ασθενών με σπάνιες παθήσεις.

Other News
winner