6ος Παγκύπριος Διαγωνισμός CSMM Genius Genetics Quiz

Διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) και τη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ) ο έκτος Παγκύπριος διαγωνισμός γνώσεων CSMM Genius Genetics Quiz, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου.

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τελούσε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης. Το αμφιθέατρο του Ινστιτούτου κατέκλισαν πέραν των 180 μαθητών λυκείου από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους καθηγητές τους.

Οι μαθητές Ζωή Παπαευριπίδου, Ιωνάς Κυριάκου και Αλεξάνδρα Λερδίου  από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας  κατέκτησαν την πρώτη θέση.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το Περιφερειακό Λύκειο Μ. Κουτσόφτα – Α. Παναγίδη Παλαιμετόχου  με τους μαθητές Ξενοφών Ξενοφώντος, Ανδρέα Δραμιώτη και Παύλο Τσιάρτα.

Στους μαθητές της νικήτριας ομάδας θα δοθεί η ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία, να επισκεφθούν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών το Ινστιτούτο για να παρακολουθήσουν από πρώτο χέρι τις διαδικασίες διάγνωσης και μελέτης κληρονομικών ασθενειών, πλάι στους διακεκριμένους επιστήμονες του  Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. 

Την ίδια μέρα, η ΣΜΙΚ υποδέχτηκε ενδιαφερόμενους φοιτητές για τα μεταπτυχιακά της προγράμματα στα πλαίσια της ημέρας ενημέρωσης. Η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου δέχεται αιτήσεις για τα 7 μεταπτυχιακά της προγράμματα στους κλάδους της Μοριακής Ιατρικής, Ιατρικής Γενετικής, Νευροεπιστήμης και Βιοιατρικής  Έρευνας. Πληροφορίες στο 22392840 και στην ιστοσελίδα www.cing.ac.cy/csmm/

 

Other News