Πηγή ζωής για δεκάδες ασθενείς το TELETHON

Οικονομική στήριξη πασχόντων και χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων

Πηγή ζωής για δεκάδες ασθενείς το TELETHON

Οικονομική στήριξη πασχόντων και χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων

Με σύνθημα «ας μιλήσει η καρδιά μας» πραγματοποιούνται για 24η χρονιά οι εκδηλώσεις του φιλανθρωπικού θεσμού TELETHON, που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου και με χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου. 

Το TELETHON στηρίζει οικονομικά το Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου, με το ποσό των  €110.000, το οποίο δίνεται κάθε χρόνο, για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών των μελών του Συνδέσμου, μεταξύ άλλων για την αγορά μηχανημάτων και φαρμάκων, για τις κλινικές εξετάσεις, τις επεμβάσεις, καθώς επίσης και για τις κοινωνικές ανάγκες των μελών του Συνδέσμου. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, το TELETHON χρηματοδοτεί ερευνητικά προγράμματα τα οποία διεξάγονται από επιστήμονες του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου και φοιτητές της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν καταλυτική επίδραση στους ασθενείς. Σήμερα, υπάρχουν σε εξέλιξη 11 προγράμματα που αφορούν την μελέτη, τη διάγνωση και τη θεραπεία νευρολογικών και γενετικών ασθενειών.

«Θα ήθελα να τονίσω για ακόμα μια φορά τη σημασία της έρευνας που διεξάγεται στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και στη Σχολή Μοριακής Ιατρικής, καθώς ενισχύει ουσιαστικά τον τομέα της υγείας» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου, Παύλος Φωτιάδης, ενώ από την πλευρά του ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού, διαβεβαίωσε ότι τα έσοδα του TELETHON που διατίθενται για την έρευνα, αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο, πάντα προς όφελος των ασθενών. «Για εμάς η επιτυχία του TELETHON είναι μονόδρομος και πηγή ζωής, για να μην υποχρεωθούμε να περιορίσουμε ή ακόμα και να αναστείλουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στα άτομα με αναπηρίες» ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, Πάμπος Παπαδόπουλος. Τη διαβεβαίωση για στήριξη των μυοπαθών έδωσε η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, ενώ το μέλος του ΔΣ της ΟΠΑΠ Κύπρου Χαράλαμπος Χρίστου, είπε ότι «όταν μιλά η καρδιά των ανθρώπων, τότε δικαιούμαστε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο κόσμο, σε μια ποιοτικότερη κοινωνία όπου τα αγαθά της ζωής, όπως η υγεία, πρέπει και μπορούν να είναι αγαθά για όλους».  Χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρύσανθος Τσουρούλης, διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης Σίγμα, που είναι και φέτος ο χορηγός επικοινωνίας του ΤΕLETHON.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

> Παρασκευή 9 Ιουνίου θα μεταδοθεί ζωντανά από την Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ, η μαραθώνια εκπομπή του TELETHON. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσουν η Βασιλική Χατζηαδάμου και ο Σταύρος Κυπριανού. Μαζί τους θα συμπαρουσιάσει ο Παναγιώτης Μπουγιούρης. 

> Τρίτη 13 Ιουνίου, εθελοντές θα διεξάγουν έρανο με κουπόνια των 2 ευρώ, σε δημόσια κτήρια, ιδιωτικούς οργανισμούς και δημόσιους χώρους.

> Πέμπτη 15 Ιουνίου, Italian Gala Opera, μια ξεχωριστή βραδιά με άριες στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, από το TELETHON και την Ιταλική Πρεσβεία.  Παραγωγή με 45 καλλιτέχνες επί σκηνής και μεταξύ τους, τέσσερις παγκοσμίου φήμης τραγουδιστές όπερας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8μ.μ. με κοκτέιλ και στις 9 οι παρευρισκόμενοι θα μεταφερθούν στο αμφιθέατρο όπου θα παρακολουθήσουν το κονσέρτο.

> Το Σάββατο 17 Ιουνίου εθελοντές και κυρίως πρόσκοποι, θα διεξάγουν εράνους σε πολλές υπεραγορές Παγκύπρια. 

> Την Κυριακή 25 Ιουνίου γιορτάζουμε τη ζωή και την υγεία. Ένα καλοκαιρινό πάρτι στο Gin Fish στη Μαρίνα Λεμεσού από τις 7 το απόγευμα για όσους θέλουν να απολαύσουν καλή μουσική, εκλεκτικά εδέσματα του εστιατορίου και διαλεκτό κρασί. Την εκδήλωση διοργανώνει η εθελόντρια μας κυρία Έλενα Κατσαντώνη.  

> Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου θα έχουμε και φέτος την εκδήλωση «Παιχνίδι Περιπέτειας» την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Αθαλάσσας. 

> 7-10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωσης «Ταξίδι με τα Φτερά της Ελπίδας» με προορισμό το Λονδίνο. Την εκδήλωση χορηγεί η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ και η Θυγατρική της εταιρία PPT Aviation Servises και στηρίζουν οι COBALT, Louis Travel και Hermes Airports. 

 

 
Other News
winner