Στην Κύπρο ο Ισραηλινός Καθηγητής Μichel Revel

Με ιδιαίτερη τιμή το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) υποδέχθηκε τον Ισραηλινό επίτιμο Καθηγητή Michel Revel, του Τμήματος Μοριακής Γενετικής του Weizmann Institute of Science, ο οποίος έδωσε διάλεξη γύρω από τις εξελίξεις για τη σπάνια νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS).

Ο Καθηγητής Revel είναι γνωστός για την ανακάλυψή της ιντερφερόνης για την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Ήταν Chief Scientist της InterPharm (Serono group), η οποία παρήγαγε την ανασυνδυασμένη IFN- β (Rebif), ένα κύριο φάρμακο για τη θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, το οποίο υπάρχει εδώ και 20 χρόνια στην αγορά και το οποίο πωλείται σε 90 χώρες. Από το 2010, ο Καθηγητής Revel είναι συνιδρυτής και Chief Scientist του Kadimastem, μια Ισραηλινή εταιρεία που παράγει ανθρώπινους ιστούς με τη διαφοροποίηση πολυδύναμων βλαστοκυττάρων. Το πρώτο προϊόν του Kadimastem, το AstroRx, μόλις έχει εγκριθεί για κλινική δοκιμή  για τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα (ALS). Ο Καθηγητής Revel έλαβε το Ισραηλινό Βραβείο Ιατρικής και το Βραβείο Emet. 

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Κύπρο ο Καθηγητής Michel Revel επισκέφτηκε το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου και αφού ενημερώθηκ,ε εξέφρασε θαυμασμό για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου και για τη μοναδικότητά του να συνδυάζει έρευνα, υπηρεσίες προς στους ασθενείς και εκπαίδευσης κάτω από ένα οργανισμό. «Αν υπήρχαν κι άλλα Ινστιτούτα όπως το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, το επίπεδο της έρευνας και προόδου θα ήταν πολύ ψηλό για το καλό των ασθενών της χώρας αλλά και παγκοσμίως», ανέφερε. Εξέφρασε την ευχή για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στους τομείς της γενετικής και νευρολογίας, η οποία θα φέρει τις δυο χώρες πιο κοντά και θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την κοινωνία. Από την πλευρά του ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού εξέφρασε την προσδοκία για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών καθώς επίσης και με Ινστιτούτα του Ισραήλ σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος κυρίως στα θέματα καινοτομίας για την έρευνα, εκπαίδευση και ιατρικές υπηρεσίες.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η εφημερίδα Η Καθημερινή. 

 

7 Δεκεμβρίου 2018
Λευκωσία

   
Related Articles
winner