Η Διευθύντρια του ΓΤΠ κα Σόφη Μιχαηλίδου συναντήθηκε με τον Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής κ. Λεωνίδα Φυλακτού

10-09-2019 14:01


Η Διευθύντρια του ΓΤΠ κα Σόφη Μιχαηλίδου συναντήθηκε με τον Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής κ. Λεωνίδα Φυλακτού


Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) επισκέφθηκε σήμερα η Διευθύντρια του Γραφείου και Πληροφοριών κα Σόφη Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας που υπέγραψαν πρόσφατα το ΓΤΠ και το ΙΝΓΚ. Η κα Μιχαηλίδου συναντήθηκε με τον Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του Ινστιτούτου κ. Λεωνίδα Φυλακτού και είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί και να ενημερωθεί για το έργο που επιτελείται στο Ινστιτούτο.


Σε δηλώσεις του, ο κ. Φυλακτού, ευχαρίστησε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών για τη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια που παρέχει στο Ινστιτούτο, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ των δύο μερών, παράχθηκε ντοκιμαντέρ, το οποίο παρουσιάστηκε στο 5o Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Νευρολογίας, στο Όσλο της Νορβηγίας. Το ντοκιμαντέρ αφορούσε στην ανάδειξη των προκλήσεων που έχουν να αντιμετωπίσουν διάφορα εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα της Ευρώπης, όπως το ΙΝΓΚ, τα οποία ασχολούνται με ασθένειες του εγκεφάλου και γενικότερα, με νευρολογικές παθήσεις.


Η παραγωγή και προβολή του ντοκιμαντέρ, όπως ανέφερε ο κ. Φυλακτού, έχει μεγάλη σημασία για το Ινστιτούτο, καθώς αναδεικνύει το σημαντικό έργο που επιτελεί, τόσο μέσα από τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχει, όσο και μέσα από τα ερευνητικά του προγράμματα. Το εν λόγω τηλεοπτικό φιλμάκι, κατέληξε, δεν προβάλλει μόνο το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής αλλά και ολόκληρη την Κύπρο.


Από την πλευρά της, η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών κα Σόφη Μιχαηλίδου, ευχαρίστησε τον κ. Φυλακτού για την ευκαιρία που δόθηκε στο ΓΤΠ από τον ΙΝΓΚ, να συμμετάσχει σε μια εξαιρετική προσπάθεια.
Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, σημείωσε η κα Μιχαηλίδου, δεν είναι απλά ένα ερευνητικό κέντρο. Είναι ένα κέντρο παροχής φροντίδας και υγείας σε συνανθρώπους μας και ως εκ τούτου, ήταν υποχρέωση του ΓΤΠ, να λάβει μέρος σε αυτή την προσπάθεια.


Το έργο που επιτελείται από το ΙΝΓΚ, πρόσθεσε, είναι αξιοθαύμαστο και καταδεικνύει ότι η Κύπρος διαθέτει τόσο εμπειρογνωμοσύνη, όσο και άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό.


Η Διευθύντρια του ΓΤΠ εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι η συνεργασία των δύο πλευρών θα ενισχυθεί περαιτέρω, τονίζοντας ότι στόχος όλων είναι να έχει η χώρα μας ακόμα πιο έντονη παρουσία στον παγκόσμιο χάρτη της επιστήμης και της ιατρικής.
(ΜΓ/ΔΚ) 

 

Ανακοινωθέντα ΓΤΠ

 

   
Related Articles
winner