Επίσκεψη της πρέσβειρας της Γαλλίας με τον Υπουργό Υγείας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) πραγματοποίησε η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Salina Grenet-Catalano, συνοδευόμενη από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα. Ο Υπουργός Υγείας και η πρέσβειρα Catalano συναντήθηκαν με τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και Ιατρικό Διευθυντή του ΙΝΓΚ, Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού από τον οποίο ενημερώθηκαν εκτενώς για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου και συγκεκριμένα για τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που προσφέρονται, τα ερευνητικά προγράμματα που διεξάγονται και τα μεταπτυχιακά προγράμματα που παρέχονται, στους τομείς της νευρολογίας, γενετικής και βιοϊατρικών επιστημών.

Η Γαλλίδα διπλωμάτης, ευχαρίστησε τον Καθ. Φυλακτού για τη φιλοξενία και εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης των δυο χωρών, μέσα από συνεργασίες Ινστιτούτων από τη Γαλλία και την Κύπρο. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη σημερινή μου επίσκεψη στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, το οποίο ήθελα από πολύ καιρό να επισκεφθώ και ήταν ευκαιρία που έπειτα από την εισήγηση του Υπουργού Υγείας πραγματοποιείται σήμερα και έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε πιθανές συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε. 

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ευχαρίστησε την πρέσβειρα Catalano για το ενδιαφέρον, καθώς και τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και Ιατρικό Διευθυντή του ΙΝΓΚ για τη φιλοξενία. «Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εξεύρεσης τρόπων συνεργασίας των δυο χωρών και η δημιουργία ουσιαστικής συνεργασίας με την Γαλλία θα ωφελήσει και τις δύο χώρες και τους πολίτες τους», ανέφερε.

Ο Καθ. Φυλακτού αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας και την πρέσβειρα της Γαλλίας, ανέφερε ότι «το Ινστιτούτο έχει ήδη συνεργασίες με οργανισμούς της Γαλλίας, ωστόσο, αυτές θα μπορούσαν να ενισχυθούν περαιτέρω ή ακόμα να δημιουργηθούν νέες με άλλους οργανισμούς σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και σήμερα έγινε μια καλή κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση».

2 Νοεμβρίου 2021
Λευκωσία
 

Related Articles
winner