ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΙΝΓΚ, Μικρά και ενδιαφέροντα

“Panos Ioannou” Junior Scientist Award 2017

Το βραβείο Νέου Επιστήμονα “Panos Ioannou” για το 2017 του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου θα απονεμηθεί, μετά από απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΝΓΚ, στη Δρα Στυλιάνα Φιλίππου του Τμήματος Μοριακής Γενετικής, Λειτουργίας & Θεραπείας για την πρωτοποριακή ερευνητική της εργασία σχετικά με την ανακάλυψη ενός γενετικού μορίου που μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για τη μεταφορά γενετικών φαρμάκων στους μύες.  Στις 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη παράδοση του βραβείου. 


 

Κύκλος ανοικτών διαλέξεων – ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοικτή στο κοινό διάλεξη της σειράς «Κύκλος Ανοικτών Διαλέξεων – ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ» από το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, με θέμα τη «Μεσογειακή Διατροφή και τον μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού». Τη διάλεξη παρέδωσε ο Καθ. Κυριάκος Κυριάκου, Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικού Μικροσκοπίου/Μοριακής Παθολογίας του ΙΝΓΚ. Σκοπός των διαλέξεων αυτών είναι η μεταφορά, σε απλή γλώσσα, των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου σε θέματα υγείας και όχι μόνο, για την ενημέρωση του κοινού. Χορηγός επικοινωνίας της σειράς διαλέξεων είναι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. 


 

Δωρεά από Κυπριακό Σύνδεσμο Ασθένειας Πάρκινσον
Ο Σύνδεσμος Ασθενών Πάρκινσον πρόσφερε ένα κρεβάτι φυσιοθεραπείας στο Φυσιοθεραπευτήριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου. Το κρεβάτι του οποίου η αξία ξεπερνά τις 3 χιλιάδες ευρώ αγοράστηκε με τις εισφορές που έγιναν στην μνήμη της Κωνσταντίας Ηρακλέους. Το κρεβάτι παρέδωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασθενών Πάρκινσον, κ. Μάριος Τανούσης και τα παιδιά της εκλιπούσας, Αρτέμης Ντούρος και Μαριέττα Νικολάου στην παρουσία του Γενικού Εκτελεστικού Ιατρικού Διευθυντή του ΙΝΓΚ Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού, και της Υπεύθυνης του Φυσιοθεραπευτηρίου κ. Αννίτας Όρμιστον.


 

 

Το αντίο του Σταύρου Μαλά
Ο συνάδελφος Σταύρος Μαλάς αποφάσισε να αλλάξει επαγγελματική πορεία αφού ανέλαβε ακαδημαϊκή θέση στην υπό ίδρυση κτηνιατρική σχολή στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Ο Σταύρος Μαλάς αποχαιρέτησε το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής μετά από 17 χρόνια. Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του προσωπικού, τον Σταύρο αποχαιρετήσαμε με μια τιμητική πλακέτα, ως ένδειξη εκτίμησης για τις υπηρεσίες που προσέφερε και την αφοσίωσή του όλα αυτά τα χρόνια. Του ευχόμαστε κάθε καλό για τη συνέχεια.

Related Articles
winner