Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας επισκέφτηκε το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου

Λίγο πριν ξεκινήσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΝΓΚ, κ. Ιωάννη Μάτση, το Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και Ιατρικό Διευθυντή του ΙΝΓΚ, Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού, τον Διευθυντή Οικονομικών και Διοίκησης του ΙΝΓΚ, κ. Μάριο Φλούρο και τον Κοσμήτορα της Σχολής, Καθ. Κυριάκο Κυριάκου. 

O Υπουργός ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου στους τομείς των υπηρεσιών, έρευνας και εκπαίδευσης, οι οποίοι λειτουργούν συνδυαστικά με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. 

Ο Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κ. Προδρόμου για την επίσκεψή του, ανέφερε ότι το Ινστιτούτο είναι εξειδικευμένο στους πυλώνες που δραστηριοποιείται για πάνω από 30 χρόνια. «Το Ινστιτούτο και ιδιαίτερα η Σχολή του Ινστιτούτου έχει μια αγαστή συνεργασία χρόνων τόσο με το Υπουργείο Παιδείας όσο και με τις Ανεξάρτητες Υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτό, και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συνεχίσει στην ίδια βάση», είπε ο κ. Φυλακτού. 

Αντιλαμβανόμενος το πολύπτυχο έργο του Ινστιτούτου, ο κ. Προδρόμου τόνισε, «ότι αυτά που διαπιστώνει κανείς στο Ινστιτούτο δικαιώνουν την πεποίθηση ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό κέντρο αριστείας που διαθέτουμε στην Κύπρο. Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για την πρωτοποριακή έρευνα στους τομείς της γενετικής και της νευρολογίας που είναι σίγουρα κρίσιμοι τομείς του μέλλοντος, της επιστημονικής έρευνας αλλά ταυτόχρονα και να επισκεφθώ τα εργαστήρια. Επίσης, διαπίστωσα και το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που διεξάγεται στο Ινστιτούτο, σε υψηλό επίπεδο μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών».

Ο κ. Προδρόμου δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις δραστηριότητες του ΙΝΓΚ και δεν παρέλειψε να συγχαρεί το Εργαστήριο της Ιολογίας για την υπέρτατη προσπάθεια που καταβάλλει από το Φεβρουάριο 2020, όπου πρώτο έστησε τους μηχανισμούς εκείνους για τη διεκπεραίωση των εργαστηριακών εξετάσεων για τον SARS-COV-2 συνδράμοντας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τέλος, ο Υπουργός, ανέφερε ότι ανταλλάχθηκαν απόψεις με σκοπό τις προσαρμογές που πρέπει να γίνουν στο νομοθετικό θεσμικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα μπορούν να αναπτυχθούν κέντρα έρευνας, διδασκαλίας και αριστείας στον τόπο μας.


31 Αυγούστου 2021
Λευκωσία
 

   
Related Articles
winner