Νέα μονάδα ημερήσιας νοσηλείας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου

Σημαντικό έργο αναβάθμισης με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου

Τελέστηκαν σήμερα από τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου τα εγκαίνια της  μονάδας ημερήσιας νοσηλείας του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), η οποία δημιουργήθηκε με χορηγία €50.000 από την ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ. 

Η μονάδα θα εξυπηρετήσει πολλούς ασθενείς των οποίων η θεραπεία διαρκεί κάποιες ώρες και δεν χρειάζεται να διανυκτερεύσουν. Είναι ένας εύχρηστος και κατάλληλος χώρος ο οποίος θα διευκολύνει σημαντικά την περίθαλψη των ασθενών.  

Ο υπουργός χαιρέτησε τη δημιουργία της νέας μονάδας και ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας και το Κράτος ευρύτερα κατ’ επανάληψη έχουν δηλώσει τη στήριξή τους σε τέτοιες πρωτοβουλίες. «Αναγνωρίζουμε το έργο αυτό ως μια ακόμη επιτυχή συνεργασία για την προστασία και την ενίσχυση των δικαιωμάτων των ασθενών στην άμεση και ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας» ανέφερε ο υπουργός και συνεχάρη την ΟΠΑΠ Κύπρου που στηρίζει έμπρακτα τις αξίες που πρεσβεύει, δηλαδή της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς. 

Ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, Καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, ανέφερε ότι «το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου έχει υποχρέωση να αναβαθμίζεται συνεχώς για να καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών συντείνοντας έτσι  στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους». Ευχαριστώντας την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη διαχρονική στήριξη που παρέχει στο Ινστιτούτο, επεσήμανε  παράλληλα τη σημαντικότητα της δημιουργίας της Μονάδας, αφού αυτή θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στους ασθενείς.  Ο Καθηγητής Φυλακτού, ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος δηλώνει πάντα παρών και υποστηρικτής στο έργο του ΙΝΓΚ.

Η Συντονίστρια του Κλινικού Τμήματος του Ινστιτούτου, Ανώτερη Νευρολόγος, Δρ Ελένη Ζαμπά-Παπανικολάου εξήγησε τη χρήση της Μονάδας για τους ασθενείς και πως αυτή βοηθά στην ψυχολογία των ασθενών οι οποίοι επισκέπτονται το Ινστιτούτο για τη θεραπεία τους, μόνο λίγες ώρες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Ισίδωρος Μακρίδης, Μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Κύπρου, επέδωσε επιταγή €100.000 που αποτελεί μέρος της χορηγίας για τις δραστηριότητες του Telethon. 


31 Οκτωβρίου 2018
Λευκωσία

   
Related Articles
winner