Αυλαία στο 25ο Telethon

Mε τη μεγάλη συναυλία στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου ολοκληρώθηκαν οι φετινές κύριες εκδηλώσεις του TELETHON, του θεσμού που για 25 χρόνια στηρίζει το Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου και το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου και στέλνει το πανανθρώπινο μήνυμα της αγάπης και του αλτρουισμού.  «Το ΤΕLΕΤΗΟΝ έχει καταστεί ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς εθελοντικής δράσης και αλληλεγγύης στη χώρα μας» ανάφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο χαιρετισμό του στο κοντσέρτο που φιλοξενήθηκε στους κήπους του Προεδρικού την περασμένη Τετάρτη. 

Το Rossini Gala Opera διοργανώθηκε με την στήριξη και συνεργασία της Ιταλικής Πρεσβείας στην Κύπρο. Το κονσέρτο παρουσίασε η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Jens Georg Bachmann, πλαισιωμένη από τέσσερις μεγάλους Ιταλούς σολίστ της Accademia Rossiana di Pasaro, τη σοπράνο Francesca Tassinari, τον βαρύτονο Daniele Antonangeli, τη μετζοσοπράνο Martiniana Antonie και τον τενόρο Pietro Adaini. Εμφανίστηκαν επίσης και τρεις Κύπριοι ερμηνευτές, οι Σταύρος Μάντη, Zaroui Barkhoudarian και Γιώργος Ιωάννου. 

Ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, Καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, ευχαρίστησε τους συνεργάτες και χορηγούς της εκδήλωσης αλλά και όλους τους εθελοντές ακόμα και το κοινό που συνεισφέρει στον φιλανθρωπικό αυτό θεσμό.  «TELETHON σημαίνει βοηθώ τους συνανθρώπους μου!.... Και οι εισφορές στο TELETHON καταλήγουν εκεί όπου πρέπει και όπως πρέπει», τόνισε, και ανέφερε ακόμα, «25 χρόνια μετά το πρώτο TELETHON, και η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πρόοδος! Από το πρώτο TELETHON το 1994 μέχρι σήμερα όλο και περισσότεροι ασθενείς ζουν μια καλύτερη ζωή», κατέληξε. 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μεγάλος χορηγός των εκδηλώσεων του Telethon είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου. Χορηγός της εκδήλωσης: Caramondani Group. Κύριοι υποστηρικτές: Εταιρία ALBOURNE και η Τράπεζα Κύπρου. Χορηγός Catering: Food to Impress και Ghalanos Distributors. Υποστηρικτές: Bizserve, Baker Tilly, Ελληνική Τράπεζα, AHK, CPM, Εταιρία Α/φοι Λανίτη, USB Bank, The Best, ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ, PPT Aviation Services, Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, Procopiou Medi Shop, Agathocleous, KPMG, Maschio Prosecco, Οινοποιείο Έζουσα, Ecompay on line payments, Altius Hotel, Charalambides-Cristis.  

 

Λευκωσία, 15 Ιουνίου 2018

   
Related Articles
winner