Καλωσόρισμα και αντίο!


Ακόμη ένα ακαδημαϊκό έτος ολοκλήρωσε η  μεταπτυχιακή σχολή του ΙΝΓΚ, Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου. Οι φοιτητές Μάστερ πέρασαν στην τελική ευθεία, παρουσιάζοντας τις μελέτες τους, τις οποίες διεκπεραίωσαν εντός των ερευνητικών τμημάτων του Ινστιτούτου με την καθοδήγηση των Καθηγητών/Ερευνητών. Ένα διάλειμμα από την εξεταστική περίοδο έκαναν οι φοιτητές για να αποχαιρετήσουν τους συμφοιτητές τους, οι οποίοι επαναπατρίζονται ή μεταβαίνουν σε άλλες χώρες για συνέχιση των σπουδών τους. Καλή σταδιοδρομία ευχόμαστε σε όλους τους φοιτητές μας, ενώ καλωσορίζουμε και τους  καινούριους φοιτητές της Σχολής για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18. Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου η Σχολή υποδέχθηκε τα νέα μέλη της φοιτητικής της κοινότητας για  αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα θέματα που τους αφορούν και ξενάγηση στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου. Στο καλωσόρισμά του ο Κοσμήτορας της ΣΜΙΚ, Καθ. Κυριάκος Κυριάκου διατύπωσε τη σημαντικότητα της επιλογής των φοιτητών να σπουδάσουν σε ένα χώρο ο οποίος συνδυάζει την έρευνα με τις υπηρεσίες και την εκπαίδευση.  Το αποτέλεσμα είναι απόφοιτοι οι οποίοι έχουν γνώσεις θεωρητικές, εργαστηριακή εκπαίδευση αλλά και πείρα σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον.  Ένα ασυναγώνιστο πλεονέκτημα για την Κύπρο!

Οι φοιτητές της ΣΜΙΚ θα παρακολουθήσουν ένα από τα επτά προγράμματα σε επίπεδο Μάστερ ή Διδακτορικό, στους τομείς της Μοριακής Ιατρικής, Ιατρικής Γενετικής, Νευροεπιστήμης και Βιοϊατρικής Έρευνας. Τα καινοτόμα αυτά προγράμματα είναι δομημένα κατά τρόπο ώστε οι φοιτητές να λαμβάνουν εξειδικευμένες θεωρητικές γνώσεις μέσω των μαθημάτων και να εκπονούν τις ερευνητικές τους διατριβές μέσα στα άριστα εξοπλισμένα εργαστήρια του ΙΝΓΚ. Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της Σχολής είναι και ο μοναδικός συνδυασμός της εμπειρίας στην έρευνα με την ταυτόχρονη εφαρμογή των αποτελεσμάτων στις διαγνωστικές υπηρεσίες, δίνοντας έτσι ένα σημαντικό προνόμιο στους  φοιτητές. Οι φοιτητές μπορούν με αυτό τον τρόπο να κατανοήσουν και να εργαστούν για την έρευνα προς την αναβάθμιση της ποιότητας  ζωής των ασθενών. 

 

 

CSMM News

04/01/2018

Ο 1ος Διαγωνισμός Δημιουργίας Αφίσας του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) και της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ), με θέμα «Υγεία & Περιβάλλον» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία


HR excellence spacer Award HR excellence spacer Award spacer
spacer

Developed By: Dynamic Works

© Copyright 2018 The Cyprus Institute of Neurology & Genetics

Powered By: EasyConsole CMS