Ανακοίνωση Τύπου - Ανίχνευση του ιού ΖΙΚΑ στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), ανακοινώνει επίσημα ότι είναι σε θέση να προσφέρει την Μοριακή μέθοδο για την ανίχνευση του ιού ΖΙΚΑ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο ιός ΖΙΚΑ, ανήκει στο γένος των Flavivirus, είναι ιός με γονιδίωμα RNA, και μεταδίδεται κυρίως διαμέσου κουνουπιών. Είναι ο ιός που προκάλεσε πρόσφατα παγκόσμια ανησυχία, καθώς έχει συσχετιστεί με μικροκεφαλία νεογνών αφού η έγκυος μητέρα προσβληθεί από τον ιό. Μπορεί επίσης να προκαλέσει περιστατικά εγκεφαλίτιδας, αν και στις πιο πολλές περιπτώσεις θα δώσει κλινικά συμπτώματα κρυολογήματος. 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων της Ατλάντα U.S.A (CDC), όπως και του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Κέντρου (eCDC), η αναγνωρισμένη επίσημη μέθοδος ανίχνευσης είναι η μοριακή.

Η ανίχνευση με αντισώματα (IgG και IgM), δεν μπορεί παρά να είναι συμβουλευτική και όχι οριστική, λόγω του μεγάλου αριθμού διασταυρωμένων αντιδράσεων μεταξύ άλλων αντισωμάτων συγγενών με τον ΖΙΚΑ ιών (Flavivirus).

Το ΙΝΓΚ, διαμέσου του υπεύθυνου για τις ιογενείς λοιμώξεις τμήματος, ανακοινώνει ότι είναι στη διάθεση του κοινού, για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με τον πιο πάνω ιό και ιδιαίτερα την ανίχνευση του.

 

Δρ. Jan Richter, Δρ. Χριστίνα Χριστοδούλου

Τμήμα Μοριακής Ιολογίας

Τηλ.22 392743, 22 392647

Announcements

01/11/2017

Ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας Γεώργιος Δαυίδ έλαβε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, για την πολύπλευρη προσφορά του στην κοινωνία και την πολύχρονη δράση του που εκτείνεται πέραν των ...


HR excellence spacer Award HR excellence spacer Award spacer

Developed By: Dynamic Works

© Copyright 2017 The Cyprus Institute of Neurology & Genetics

Powered By: EasyConsole CMS