Η RCB Bank Ltd χορηγός έρευνας του Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου


Κατά την διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2016 στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, ανακοινώθηκε η έναρξη ερευνητικών προγραμμάτων από τα τμήματα του Ινστιτούτου με χορηγία συνολικού ύψους 180.000 ευρώ από την RCB Bank Ltd. 

 

Η χορηγία της RCB Bank αφορά ένα τριετές ερευνητικό πρόγραμμα με τη χρήση της καινούριας τεχνολογίας Αλληλούχισης DNA Νέας Γενιάς για τη διάγνωση και μελέτη ασθενειών. Σκοπός του όλου έργου είναι η διάγνωση ασθενών που μέχρι στιγμής παραμένουν αδιάγνωστοι. Αυτή η σημαντική οικονομική στήριξη δίδει στο Ινστιτούτο την δυνατότητα διεκπεραίωσης μιας σειράς από ερευνητικά προγράμματα, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει. 

 

Η δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Έντιμου Υπουργού Υγείας Δρος Γεώργιου Παμπορίδη, ο οποίος χαιρέτισε την στήριξη του εν λόγω τριετούς ερευνητικού προγράμματος από την RCB Bank και εξήρε το πολυσήμαντο έργο που το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής επιτελεί. Ο Υπουργός ευχαρίστησε τόσο την RCB Bank Ltd για τη στήριξη που παρέχει όσο και το Ινστιτούτο για το αξιοσημείωτο έργο που επιτελεί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Το Ινστιτούτο είναι ένα διαμάντι».  

 

Ο Εκτελεστικός Σύμβουλος της RCB Bank κ. Σώτος Ζακχαίος σημείωσε ότι είναι με ιδιαίτερη χαρά που η Τράπεζα στηρίζει το έργο ενός Ινστιτούτου που είναι συνυφασμένο με την αριστεία στους τομείς της νευρολογίας, γενετικής και βιοϊατρικών επιστημών και που έχει αναγνωριστεί στην Ευρώπη αλλά και ευρύτερα. Αναφερόμενος στην χορηγία του σημαντικού αυτού ερευνητικού προγράμματος από την RCB Bank, ο κ. Ζακχαίος υπογράμμισε ότι «πρόκειται για απτή οικονομική ενίσχυση του πρωτοποριακού αυτού έργου και για τα τρία χρόνια που χρειάζονται, με το συνολικό ποσό των 180,000 Ευρώ». 

 

Τέλος, ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού ευχαρίστησε τη RCB Bank για τη μακροπρόθεσμη στήριξη που παρέχει, επισημαίνοντας τη σημαντικότητα της στήριξης πρωτοποριακής και καινοτόμου έρευνας από κοινωνικά υπεύθυνους οργανισμούς όπως η RCB Bank.  Όπως ανέφερε ο Καθ. Φυλακτού, μέσω της έρευνας που διενεργείται, επωφελείται ο άνθρωπος, οι ασθενείς και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα. «Ο σκοπός αυτής της έρευνας είναι ο εντοπισμός της αιτίας που προκαλεί την ασθένεια και που δύσκολα διαφορετικά θα μπορούσε να αναγνωριστεί» υπογράμμισε ο κ. Φυλακτού. 

 

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα, στην εφαρμοσμένη/καινοτόμο έρευνα, γιατί τα αποτελέσματα της μεταφράζονται σε υπηρεσίες με τελικό αποδέκτη τον άνθρωπο, τον ασθενή και την κοινωνία εν γένει.  

 

Η RCB Bank υλοποιεί ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας έμπρακτα, την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την κοινωνία γενικότερα. Η μακροπρόθεσμη στήριξη της RCB Bank σε αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα εντάσσει και την έρευνα στο πολύπλευρο κοινωνικό έργο που η τράπεζα επιτελεί. 

 

8 Νοεμβρίου 2016

Λευκωσία

 

HR excellence spacer Award HR excellence spacer Award spacer

Developed By: Dynamic Works

© Copyright 2018 The Cyprus Institute of Neurology & Genetics

Powered By: EasyConsole CMS